רקע הנמל מעודכן

רולדת דבש הפוכה וחגיגית

מבחוץ היא נראית עוד עוגה אבל מבפנים זו רולדת דבש הפוכה מושלמת שתפיל את האורחים מהכיסא, בדיוק בזמן לראש השנה
מבחוץ היא נראית עוד עוגה אבל מבפנים זו רולדת דבש הפוכה מושלמת שתפיל את האורחים מהכיסא, בדיוק בזמן לראש השנה
  • שירן מתתיהו
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    351
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.4 קק״ל 4217.2 קק״ל
    פחמימות 40.8 גרם 490.0 גרם
    שומן 16.0 גרם 192.3 גרם
    נתרן 223.2 מ״ג 2678.2 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.0 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 153.8 גרם
    כולסטרול 123.4 מ״ג 1480.8 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 305.9 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 54.5 מ״ג 653.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    351
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.4 קק״ל 4217.2 קק״ל
    פחמימות 40.8 גרם 490.0 גרם
    שומן 16.0 גרם 192.3 גרם
    נתרן 223.2 מ״ג 2678.2 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.0 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 153.8 גרם
    כולסטרול 123.4 מ״ג 1480.8 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 305.9 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 54.5 מ״ג 653.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות דבש
שירן מתתיהו
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בסיס (2 רולדות)

שכבת ממרח אגוזים

קרם

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  2. מכינים את העוגה: בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ודבש עד לקבלת קצף תפוח, אוורירי ובהיר.
  3. ⁠מוסיפים קפה נמס, קמח ואבקת אפייה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד. מחלקים את הבלילה ל-2.
  4. מעבירים את הבלילות לתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה בשכבה דקה ואחידה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש 10 דקות.
  6. מצננים מעט, הופכים ומקלפים את נייר האפייה.
  7. חותכים כל רולדה ל3 פסים שווים ומורחים על הרולדות ממרח אגוזים בשכבה דקה.
  8. מכינים את הקרם: מקציפים יחד את כל המצרכים לקבלת קרם יציב.
  9. מורחים מחצית מהקרם על הרולדות ומשאירים חצי מהקרם לציפוי.
  10. ⁠מגלגלים את הפסים אחד אחרי השני לקבלת רולדה עגולה בצורת עוגה. ⁠הופכים את הרולדה ומניחים על מגש עוגה.
  11. ⁠בעזרת פלטה מצפים את הרולדה בקרם שנותר. ⁠מקשטים בזילופים, אגוזים ואבקת סוכר.
  12. ⁠מגישים אחרי 3-5 שעות של קירור. ⁠הרולדה נשמרת כ5 ימים בכלי אטום במקרר (או עד חודש במקפיא).
רולדת דבש הפוכה וחגיגית
רולדת דבש הפוכה וחגיגית. צילום: שירן מתתיהו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות