
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
4 ביצים L
-
100 גרם סוכר לבן
-
100 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כפית גרידת לימון
מלית
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 חבילה מלית דובדבנים מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרידת הלימון תוך כדי ערבול במהירות איטית ולבסוף מוסיפים את השמן.
- בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה. משטחים ע”ג תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דקות.
- מכינים קצפת וניל ופירות: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
- מורחים את רוב הקצפת על גבי הרולדה האפויה, מזלפים מעל ממלית דובדבנים, מזלפים לרוחבה של הרולדה ומגלגלים לגלילה.
- מכסים בניילון נצמד מכניסים למקפיא לשעתיים.
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים בקצפת שנותרה ומפזרים אגוזים מלך/ אגוזי לוז / קוקוס קלוי מעל.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
316.6
קק״ל
3166.0
קק״ל
פחמימות
23.3
גרם
232.9
גרם
שומן
22.8
גרם
228.2
גרם
נתרן
157.9
מ״ג
1578.9
מ״ג
חלבון
5.1
גרם
51.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
3.0
גרם
שומן רווי
12.3
גרם
122.9
גרם
כולסטרול
158.3
מ״ג
1582.8
מ״ג
סידן
48.2
מ״ג
482.0
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
4.3
מ״ג
אשלגן
79.7
מ״ג
797.0
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
4.6
מ״ג
תגובות (0)