רולדת קרם מסקרפונה ותותים נוסטלגית

זוכרים את עוגות הרולדה של פעם? נטלי לוין מכינה גרסה מודרנית שלהן, שגם תזכיר לכם את הילדות וגם תהיה טעימה לכל מי שיטעם אותה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

רולדה

  • 100 גרם סוכר לבן
  • 3 ביצים L
  • 100 גרם קמח כוסמין
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 קורט מלח דק

קרם מסקרפונה

  • 1
    קופסה או 225 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250
    מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אינסטנט פודינג בטעם וניל

מלית

  • 1/2 צנצנת ריבת תות

קישוט

  • תותים
    או פירות יער טריים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.
  2. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן, סמיך ויציב.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וניל, קליפת לימון ומלח ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודקה בעזרת קלף או פלטה.
  5. אופים במשך 8-10 דקות או עד הזהבה. הרולדה צריכה להיות קפיצית למגע. מצננים לפני המילוי והקישוט.
  6. מכינים את הקרם: בקערת מיקסר מקציפים את המסקרפונה שמנת, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  7. מרכיבים את הרולדה: הופכים את הרולדה על גבי משטח עבודה נקי ומפרידים מנייר האפייה.
  8. יוצקים את הריבה ומורחים בשכבה אחידה ודי דקה.
  9. יוצקים כ-2/3 מכמות הקצפת ומורחים בשכבה אחידה.
  10. מגלגלים לרולדה הדוקה.
  11. מעבירים את יתרת הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים לקישוט בחלק העליון של הרולדה.
  12. מקשטים בתותים ואבקת סוכר ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 343.5 קק״ל 4121.8 קק״ל
פחמימות 34.6 גרם 415.5 גרם
שומן 18.0 גרם 215.8 גרם
נתרן 135.9 מ״ג 1630.6 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 56.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.1 גרם
שומן רווי 10.9 גרם 130.6 גרם
כולסטרול 112.3 מ״ג 1347.2 מ״ג
סידן 46.8 מ״ג 561.6 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 7.4 מ״ג
אשלגן 80.2 מ״ג 962.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    שרון סיבוני

    במה ניתן להחליף את קמח הכוסמין?

      מערכת Foody

      בקמח לבן באותה הכמות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody