רוסטביף ותפוחי אדמה עם מטבל חזרת
רוסטביף עסיסי בליווי תפוחי אדמה קטנים שנהנו מצלייה עסיסית במיצי הבשר. מנה חגיגית ומפוארת עם מטבל הולם. נפלא גם קר בפיקניק למחרת!
רוסטביף עסיסי בליווי תפוחי אדמה קטנים שנהנו מצלייה עסיסית במיצי הבשר. מנה חגיגית ומפוארת עם מטבל הולם. נפלא גם קר בפיקניק למחרת!
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 162.8 קק״ל 1628.0 קק״לפחמימות 4.4 גרם 44.2 גרםשומן 15.5 גרם 155.0 גרםנתרן 390.2 מ״ג 3901.7 מ״גחלבון 1.0 גרם 10.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרםשומן רווי 2.2 גרם 22.3 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 34.4 מ״גסידן 10.4 מ״ג 104.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 9.4 מ״ג 94.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות163
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 162.8 קק״ל 1628.0 קק״לפחמימות 4.4 גרם 44.2 גרםשומן 15.5 גרם 155.0 גרםנתרן 390.2 מ״ג 3901.7 מ״גחלבון 1.0 גרם 10.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרםשומן רווי 2.2 גרם 22.3 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 34.4 מ״גסידן 10.4 מ״ג 104.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 9.4 מ״ג 94.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
אין ארוחת חג או ארוחה משפחתית בלי מנת בשר גדולה וחגיגית ולכן הבאנו לכם מתכון לרוסטביף עסיסי, צלוי במרינדת חרדל שלצידו צולים תפוחי אדמה ושום. כשהאורחים או בני המשפחה יגיעו כל הבית יתמלא ריח מגרה שיוביל אותם ישר לשולחן. כשתתחילו לפרוס את הרוסטביף הם יריבו על החתיכה הראשונה. באחריות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 163 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
תפוחי אדמה
-
1 ק"ג תפוחי אדמה גורמהבייבי גורמה או רגילים בינוניים
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 ליטר מים
-
5 כפות שמן זית
-
3 כפות טימין טרי
-
3 כפות רוזמרין
-
1 ראש שום
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מכינים את הבשר: בקערית מערבבים שמן, חרדל, טימין, מלח ופלפל.
- בעזרת סכין קטנה חורצים 4-5 חריצים קטנים בחלקו העליון של הבשר.
- דוחפים שיני שום לתוך החריצים.
- מורחים על חלקו העליון של הבשר את תערובת התיבול.
- מניחים את הבשר במרכז תבנית צלייה גדולה.
- מכינים את תפוחי האדמה: חוצים את תפוחי האדמה (אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים יותר, אז חותכים אותים לקוביות בגודל של כ4 ס”מ).
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ואבקת סודה לשתייה מבשלים את תפוחי האדמה 10 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית.
- קוצצים את עלי הטימין ועלי הרוזמרין.
- בקערית מערבבים עשבי התיבול הקצוצים, עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את תערובת התיבול על תפוחי האדמה ומערבבים היטב עד שכל התפודים מצופים באופן אחיד בתיבול.
- חוצים את ראש השום לרוחבו ומניחים בין תפוחי האדמה.
- מכניסים את התבנית לצלייה ל-20 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-130 וצולים עוד שעה.
- פורסים את נתח הצלי ומגישים אותו מעל לתפוחי האדמה הצלויים.
- למטבל החזרת: מערבבים את המיונז עם החזרת ומגישים לצד הצלי.
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מכינים את הבשר: בקערית מערבבים שמן, חרדל, טימין, מלח ופלפל.
- בעזרת סכין קטנה חורצים 4-5 חריצים קטנים בחלקו העליון של הבשר.
- דוחפים שיני שום לתוך החריצים.
- מורחים על חלקו העליון של הבשר את תערובת התיבול.
- מניחים את הבשר במרכז תבנית צלייה גדולה.
- מכינים את תפוחי האדמה: חוצים את תפוחי האדמה (אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים יותר, אז חותכים אותים לקוביות בגודל של כ4 ס”מ).
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ואבקת סודה לשתייה מבשלים את תפוחי האדמה 10 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית.
- קוצצים את עלי הטימין ועלי הרוזמרין.
- בקערית מערבבים עשבי התיבול הקצוצים, עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את תערובת התיבול על תפוחי האדמה ומערבבים היטב עד שכל התפודים מצופים באופן אחיד בתיבול.
- חוצים את ראש השום לרוחבו ומניחים בין תפוחי האדמה.
- מכניסים את התבנית לצלייה ל-20 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-130 וצולים עוד שעה.
- פורסים את נתח הצלי ומגישים אותו מעל לתפוחי האדמה הצלויים.
- למטבל החזרת: מערבבים את המיונז עם החזרת ומגישים לצד הצלי.
הערות
- תמרה ממליצה להשתמש במד חום של בשר בשביל להגיע למידת עשייה מושלמת. לרוסטביף במידה M המדחום צריך להגיע ל-56 מעלות.
- אם אוהבים נתח מוכן יותר, אפשר לאפות אותו עוד מספר דקות עד לטמפרטורה פנימית של 61 מעלות, ואם מעדיפים אותו יותר רייר - כמה דקות פחות עד לטמפרטורה פנימית של 51 מעלות.
- מטבל החזרת נהדר כממרח לסנדוויצ'ים עם פרוסות קרות משאריות הרוסטביף!
הערות
- תמרה ממליצה להשתמש במד חום של בשר בשביל להגיע למידת עשייה מושלמת. לרוסטביף במידה M המדחום צריך להגיע ל-56 מעלות.
- אם אוהבים נתח מוכן יותר, אפשר לאפות אותו עוד מספר דקות עד לטמפרטורה פנימית של 61 מעלות, ואם מעדיפים אותו יותר רייר - כמה דקות פחות עד לטמפרטורה פנימית של 51 מעלות.
- מטבל החזרת נהדר כממרח לסנדוויצ'ים עם פרוסות קרות משאריות הרוסטביף!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר לפרט איך מכינים את ממרח החרדל?
היי דלית, את ממרח החרדל קונים בסופר