תיבת אוצר – דלורית ממולאת טבעונית ומפוארת

דלורית ממולאת באורז בר ועדשים, מורכבת מחדש ואפויה בתנור כדלורית סגורה ומרשימה. מוגשת בפרוסות עבות לצד בצל סגול אפוי ועלי רוקט טריים
דלורית ממולאת באורז בר ועדשים, מורכבת מחדש ואפויה בתנור כדלורית סגורה ומרשימה. מוגשת בפרוסות עבות לצד בצל סגול אפוי ועלי רוקט טריים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1506
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1506.4 קק״ל 1506.4 קק״ל
    פחמימות 496.1 גרם 496.1 גרם
    סוכר 378.2 גרם 378.2 גרם
    שומן 407.0 גרם 407.0 גרם
    נתרן 3596.3 מ״ג 3596.3 מ״ג
    חלבון 410.8 גרם 410.8 גרם
    סיבים תזונתיים 407.0 גרם 407.0 גרם
    שומן רווי 361.5 גרם 361.5 גרם
    כולסטרול 357.4 מ״ג 357.4 מ״ג
    סידן 707.6 מ״ג 707.6 מ״ג
    ברזל 376.3 מ״ג 376.3 מ״ג
    אשלגן 2742.0 מ״ג 2742.0 מ״ג
    אבץ 363.8 מ״ג 363.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1506
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1506.4 קק״ל 1506.4 קק״ל
    פחמימות 496.1 גרם 496.1 גרם
    סוכר 378.2 גרם 378.2 גרם
    שומן 407.0 גרם 407.0 גרם
    נתרן 3596.3 מ״ג 3596.3 מ״ג
    חלבון 410.8 גרם 410.8 גרם
    סיבים תזונתיים 407.0 גרם 407.0 גרם
    שומן רווי 361.5 גרם 361.5 גרם
    כולסטרול 357.4 מ״ג 357.4 מ״ג
    סידן 707.6 מ״ג 707.6 מ״ג
    ברזל 376.3 מ״ג 376.3 מ״ג
    אשלגן 2742.0 מ״ג 2742.0 מ״ג
    אבץ 363.8 מ״ג 363.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את הדלורית לאורך ומרוקנים את הגרעינים. שמים את החצאים על גבי התבנית עם החתך כלפי מעלה ומתיזים תרסיס שמן.
  3. צולים את הדלורית בתנור כשעה ומצננים.
  4. שמים בסיר בינוני את האורז והעדשים המושרות ומוסיפים את המים. מערבבים ומבשלים עד שהמים נספגים. גם אם האורז נשאר לא מבושל עד הסוף - זה בסדר.
  5. בעזרת כף מרוקנים את “בשר” הדלורית, אך משאירים מעטפת בעובי של כ-3 ס”מ.
  6. מועכים את “בשר” הדלורית עם מזלג ושומרים בצד בקערת ערבוב גדולה.  
  7. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה. מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך.
  8. מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
  9. לקערה עם הדלורית מוסיפים את האורז והעדשים, את הירקות ואת הרטבים ומערבבים היטב.
  10. ממלאים את חצאי מעטפת הדלורית במילוי ומיישרים.

    רוסטביף טבעוני - דלורית ממולאת אפויה בתנור 3
    ממלאים את חצאי הדלורית ומיישרים. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

  11. מצמידים את החצאים אחד לשני ליצירת דלורית שלמה וקושרים בעדינות בעזרת חוט.

    רוסטביף טבעוני - דלורית ממולאת אפויה בתנור 3
    קושרים את שני החצאים בעזרת חוט. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

  12. שמים את הדלורית על התבנית ומסביבה מסדרים רבעי בצל סגול.
  13. מתיזים תרסיס שמן וצולים עוד 20 דקות, עד שהירקות מתחילים להשחים.
  14. מצננים מעט, חותכים לפרוסות עבות, מזלפים רוטב טריאקי ומגישים לצד עלי רוקט.

    רוסטביף טבעוני - דלורית ממולאת אפויה בתנור 2
    דלורית שהתחפשה לרוסטביף. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תיבת אוצר – דלורית ממולאת טבעונית ומפוארת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אורלי טרגן

    ניתן להכין עם אורז אחר ואם כן מה מתאים יותר בסמטי , עגול או פרסי?

      Avatar
      מערכת Foody

      אורז בסמטי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות