עולה על הגריל – רוסט של דלורית עם מרווה וגבינה בולגרית

מנה צמחונית ומיוחדת במיוחד לחג השבועות הקרב ובא - דלורית צלויה עם מרווה ומוגשת עם פירורי גבינה בולגרית, פירורי לחם וגרעיני דלעת שמוסיפים פריכות ומרקם עשיר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

דלורית צלויה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. מניחים את הדלעת בתבנית ומזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל. מפזרים עלי מרווה. צולים שעה או עד שהדלעת רכה וזהובה.
  3. מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית, מעבירים לתבנית השנייה, מניחים בתבנית גם את גרעיני הדלעת וקולים 12 דקות או עד להזהבה.
  4. מצננים וטוחנים את הלחם הקלוי לפירורים גסים, שומרים את גרעיני הדלעת בקערית בצד.
  5. מפוררים גבינה בולגרית, מפזרים מעל הדלוריות וצולים עוד 3-5 דקות. מוציאים מהתנור, מוסיפים את פירורי הלחם וגרעיני הדלעת ומגישים מיד.מתכון מתוך אתר משק צוריאל.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 177.5 קק״ל 710.0 קק״ל
פחמימות 9.0 גרם 36.0 גרם
שומן 15.3 גרם 61.2 גרם
נתרן 194.4 מ״ג 777.7 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 7.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.0 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 17.5 מ״ג 70.0 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג
אשלגן 25.8 מ״ג 103.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody