רוצים ארוחה כאן ועכשיו? ג’בטה אפויה עם תערובת גבינות ועשבי תיבול

מה עושים כשמתחשק משהו טעים לארוחת הערב או הלילה? קיראו לזה "חצפורי לעניים" או "איסטנבול למבודדים" או פשוט טוסט קליל ומושחת שיסגור לכם את הפינה. לבריאות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות.
  2. בעזרת סכין חוצים את הג’בטה או את הפיתה ומפרידים בין שתי השכבות, כך שנוצרים שני עיגולים או בעצם אליפסות. מניחים את שני חצאי הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  3. מזלפים על הג’בטה שמן זית.
  4. בקערית קטנה מערבבים את הגבינה הצהובה, את גבינת הפטה, את השמנת, את הביצים, את עשבי התיבול ואת הצ’ילי (לא חובה, רק אם מתחשק קצת חריף).
  5. אופים בתנור כ-5 דקות עד שהג’בטה מזהיבה בקצוות ותערובת הגבינה מבעבעת. זורים מעל המאפה פלפל גרוס ומלח גס.
  6. מגישים עם סלט ירקות קטן וכמה עלעלים טריים מעל.

זהירות! זה חם! חם! חם!

הערות

  • במקום לערבב את הביצה בתערובת הגבינות אפשר לשבור את הביצה במרכז המאפה
  • אפשר להשתמש בכל הגבינות שיש במקרר וגם בכל צמחי התבלין שיש בגינה או במקרר. המאפה הזה סובל הכל.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 429.1 קק״ל 858.3 קק״ל
פחמימות 39.3 גרם 78.6 גרם
שומן 72.6 גרם 145.3 גרם
נתרן 872.4 מ״ג 1744.7 מ״ג
חלבון 50.2 גרם 100.5 גרם
סיבים תזונתיים 37.8 גרם 75.6 גרם
שומן רווי 42.9 גרם 85.8 גרם
כולסטרול 336.0 מ״ג 672.0 מ״ג
סידן 212.1 מ״ג 424.3 מ״ג
ברזל 39.9 מ״ג 79.9 מ״ג
אשלגן 221.2 מ״ג 442.3 מ״ג
אבץ 37.1 מ״ג 74.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    ברי

    יצא ממש טעים!!! שמתי קשקוואל מלוחה ובצל ירוק! מה צריך יותר? 😉

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody