רטטוי – תבשיל ירקות בסגנון צרפתי

רוצים להכין תוספת צמחונית נהדרת מהמטבח הצרפתי? שי-לי ליפא מכינה רטטוי, תבשיל ירקות צבעוני ובריא עם חצילים, פלפלים, זוקיני ועגבניות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לבישול: חותכים את החציל, הזוקיני, הפלפלים והעגבניות לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
  2. קוצצים דק את הבצל ואת השום.
  3. מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את החצילים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וזוקיני ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  5. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  6. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  7. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מים, תימין וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
  8. מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות עד הירקות רכים והטעמים מתמזגים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 352.4 קק״ל 1409.6 קק״ל
פחמימות 18.2 גרם 72.8 גרם
שומן 28.9 גרם 115.8 גרם
נתרן 793.7 מ״ג 3174.7 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 24.5 גרם
סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.1 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 79.7 מ״ג 318.7 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 990.7 מ״ג 3962.7 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody