רטטוי – תבשיל הירקות בסגנון צרפתי שכולם מדברים עליו

רוצים להכין תוספת צמחונית נהדרת מהמטבח הצרפתי? שי-לי ליפא מכינה רטטוי, תבשיל ירקות צבעוני ובריא עם חצילים, פלפלים, זוקיני ועגבניות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לבישול: על קרש חיתוך חותכים את החציל, הזוקיני, הפלפלים והעגבניות לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
  2. קוצצים דק את הבצל ואת השום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  3. מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את החצילים כמה דקות תוך כדי בחישה בכף עץ מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וזוקיני ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  5. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  6. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  7. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מים, תימין וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
  8. מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות עד הירקות רכים והטעמים מתמזגים.

    Ratatouille רטטוי תבשיל ירקות צרפתי
    Ratatouille רטטוי תבשיל ירקות צרפתי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 352.4 קק״ל 1409.6 קק״ל
פחמימות 18.2 גרם 72.8 גרם
שומן 28.9 גרם 115.8 גרם
נתרן 793.7 מ״ג 3174.7 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 24.5 גרם
סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.1 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 79.7 מ״ג 318.7 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 990.7 מ״ג 3962.7 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

      Avatar
      Foody Foody

      היי ברי,
      מתאים להגיש עם גבינת פטה או גבינת פרמזן מגוררת.
      תהנה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody