ריבועי פקאן

ריבועי פקאן זה קינוח מתוק ומפנק על התפר בין עוגה לחטיף, שמורכב מתחתית בצק דקה ופריכה ומלית עשירה על בסיס קרמל, דבש ואגוזי פקאן
ריבועי פקאן זה קינוח מתוק ומפנק על התפר בין עוגה לחטיף, שמורכב מתחתית בצק דקה ופריכה ומלית עשירה על בסיס קרמל, דבש ואגוזי פקאן
  • קרין גורן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5753
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5753.3 קק״ל 5753.3 קק״ל
    פחמימות 395.2 גרם 395.2 גרם
    שומן 452.0 גרם 452.0 גרם
    נתרן 856.8 מ״ג 856.8 מ״ג
    חלבון 49.0 גרם 49.0 גרם
    סיבים תזונתיים 35.4 גרם 35.4 גרם
    שומן רווי 154.6 גרם 154.6 גרם
    כולסטרול 571.2 מ״ג 571.2 מ״ג
    סידן 380.6 מ״ג 380.6 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1726.0 מ״ג 1726.0 מ״ג
    אבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5753
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5753.3 קק״ל 5753.3 קק״ל
    פחמימות 395.2 גרם 395.2 גרם
    שומן 452.0 גרם 452.0 גרם
    נתרן 856.8 מ״ג 856.8 מ״ג
    חלבון 49.0 גרם 49.0 גרם
    סיבים תזונתיים 35.4 גרם 35.4 גרם
    שומן רווי 154.6 גרם 154.6 גרם
    כולסטרול 571.2 מ״ג 571.2 מ״ג
    סידן 380.6 מ״ג 380.6 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1726.0 מ״ג 1726.0 מ״ג
    אבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


תחתית בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
  3. משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
  4. מכינים את המלית: בסיר מחממים חמאה, דבש, שמנת מתוקה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
  6. מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה.
  7. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים.
  8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ריבועי פקאן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות