הכי בצ’יק – ריזוטו טבעוני עם פתיתים ופטריות של שי-לי ליפא

ריזוטו טבעוני שמכינים בחצי שעה, עם פתיתים, פטריות שמפיניון וציר פטריות מיובשות. הריזוטו שומר על מרקם קרמי וקטיפתי וטעם אומאמי משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מערבבים בסיר קטן פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה כ-15 דקות.
  2. מסננים אך שומרים את הנוזל בצד, וחותכים את הפטריות לרצועות דקות.
  3. קוצצים דק את הבצל ופורסים את פטריות השמפיניון לרצועות דקות.
  4. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ופטריות ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל והפטריות רכים.
  5. מוסיפים פתיתים ויין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-2 דקות, עד שהיין התאדה.
  6. מוסיפים מצקת מהציר ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהנוזל נספג.
  7. ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה, עד שהפתיתים בדרגת אל-דנטה (כ-10 דקות). ייתכן שהפתיתים יהיו מוכנים לפני שהציר הסתיים, לכן יש לטעום ולבדוק אם הם מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. קוצצים את העירית, מפזרים מעל המנה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 267.8 קק״ל 535.5 קק״ל
פחמימות 24.6 גרם 49.2 גרם
שומן 14.8 גרם 29.5 גרם
נתרן 1559.6 מ״ג 3119.3 מ״ג
חלבון 5.1 גרם 10.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 4.3 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 14.9 מ״ג 29.8 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 0.7 מ״ג
אשלגן 91.5 מ״ג 183.1 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody