רך כמו ענן מבפנים וקריספי מתפצח מבחוץ: הלחם האוזבקי
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1426.2 קק״ל 1426.2 קק״לפחמימות 227.4 גרם 227.4 גרםשומן 40.2 גרם 40.2 גרםנתרן 3142.3 מ״ג 3142.3 מ״גחלבון 36.2 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 12.8 גרם 12.8 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.7 מ״ג 56.7 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 412.3 מ״ג 412.3 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1426
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1426.2 קק״ל 1426.2 קק״לפחמימות 227.4 גרם 227.4 גרםשומן 40.2 גרם 40.2 גרםנתרן 3142.3 מ״ג 3142.3 מ״גחלבון 36.2 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 12.8 גרם 12.8 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.7 מ״ג 56.7 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 412.3 מ״ג 412.3 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 4.7 מ״גסגור
אין כמו לחם של בית!
בכל פעם שאני מארח יש משהו אחד שאני תמיד מתעקש עליו, וזה להכין לחם ביתי. לצד כל המנות הפשוטות או המורכבות, לחם של בית תמיד משדרג כל ארוחה וגורם לארוחה להיות הרבה יותר מושקעת, או לפחות ככה זה מרגיש.
האפשרויות להכנת לחם ביתי רבות: יש כאלה שמשקיעים עם חלות קלועות או לחמניות מעוצבות ויש כאלה שפשוט יודעים לקנות טוב! המתכון שלי, האהוב עלי בשולחן השבת ובכלל הוא המתכון ללחם אוזבקי שטוח.
מכינים אותו ממש בקלות, בלי עיצובים, קליעות או סיבוכים.
לחם אוורירי, רך כמו צמר גפן מבפנים וקריספי ומתפצח מבחוץ. שלבו אותו עם תבשילים עשירים, עם רוטב או מתבלים והארוחה הופכת להיות חגיגה אמתית.
אז נכון, להכין לחם בבית זה נשמע מסובך לפעמים, מפחיד לעתים ולמה להכין אם אפשר לקנות? אבל סמכו עלי, המתכון ללחם האוזבקי ישנה לכם את המחשבה. מתכון פשוט להכנה, עם עיצוב פשוט, שיוצר לחם בייתי ויפיפה. דרך אגב – הוא אפילו טבעוני!
בהצלחה!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1426 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 כוסות קמח לבן280 גרם
-
1 כפית שמרים יבשים
-
200 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית משפר אפייהלא חובה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר (לא חובה, אפשר גם ללוש ביד) לשים את כל מצרכי הבצק יחד, לפחות 7 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה, עוטפים את קערת הבצק במגבת או ניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקום חמים, כ-60 דק’ עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מניחים על תבנית תנור נייר אפייה, מניחים את הבצק ומשטחים אותו בעזרת הידיים (שמנו מעט את הידיים כדי שלא ידבק).
- מכסים במגבת או ניילון נצמד ושוב להתפחה של כ-45 דק’.
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- לפני האפייה, בעזרת אצבעות משומנות בשמן זית, יוצרים את הצורה של הלחם ממש כמו כאן בתמונה
- מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור שחיממנו מראש על 240 מעלות כ-10 דקות, מורידים את החום ל-150 ואופים עוד 5 דקות נוספות עד הזהבה.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר (לא חובה, אפשר גם ללוש ביד) לשים את כל מצרכי הבצק יחד, לפחות 7 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה, עוטפים את קערת הבצק במגבת או ניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקום חמים, כ-60 דק’ עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מניחים על תבנית תנור נייר אפייה, מניחים את הבצק ומשטחים אותו בעזרת הידיים (שמנו מעט את הידיים כדי שלא ידבק).
- מכסים במגבת או ניילון נצמד ושוב להתפחה של כ-45 דק’.
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- לפני האפייה, בעזרת אצבעות משומנות בשמן זית, יוצרים את הצורה של הלחם ממש כמו כאן בתמונה
- מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור שחיממנו מראש על 240 מעלות כ-10 דקות, מורידים את החום ל-150 ואופים עוד 5 דקות נוספות עד הזהבה.
הערות
- אפשר לוותר על משפר האפייה - אבל אם תרצו שהלחם יאריך ימים ויישאר גם רך ונימוח למחר השתמשו במשפר האפייה
הערות
- אפשר לוותר על משפר האפייה - אבל אם תרצו שהלחם יאריך ימים ויישאר גם רך ונימוח למחר השתמשו במשפר האפייה
תגובות (3)
אפשר לאפות בטורבו? תודה
היי, אפשר לאפות בטורבו.בהצלחה (:
גליה, את פשוט אלופה ומרגשת!