רכות ללא פשרות: לביבות פירה ממולאות מוצרלה

אחד השידוכים המוצלחים בלביבות הוא השילוב של גבינה ותפוחי אדמה. מלי מאירוב לקחה את זה שלב אחד קדימה, והכינה לכם לביבות פירה ממולאות מוצרלה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תערובת תפוחי האדמה

מילוי וציפוי

אופן הכנה

  1. מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד שהם ממש רכים, ומסננים.
  2. מחזירים את תפוחי האדמה לסיר על אש נמוכה, מוסיפים את השמן ואת שאר המרכיבים, ומועכים עד שמתקבל פירה חלק. מסירים מהאש, ומחכים עד שהפירה יתקרר.
  3. מכינים צלחת עם קמח, צלחת עם ביצים, צלחת עם פירורי לחם ומחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
  4. לוקחים מהפירה חופן בגודל עגבניית שרי, משטחים על היד, מכניסים חתיכה של מוצרלה וסוגרים לכדור. טובלים בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  5. מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו, ונותנים לשמן להיספג.
    גם הילדים לא יפסיקו לזלול. צילום: מלי מאירוב
    גם הילדים לא יפסיקו לזלול. צילום: מלי מאירוב

     

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    קובה פותתה (פטטה) עירקית - קובה מתפוחי אדמה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 106.7 קק״ל 1280.1 קק״ל
פחמימות 8.1 גרם 97.4 גרם
שומן 6.1 גרם 72.8 גרם
נתרן 376.0 מ״ג 4511.5 מ״ג
חלבון 4.9 גרם 58.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.3 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 5.7 גרם
כולסטרול 42.2 מ״ג 506.4 מ״ג
סידן 9.8 מ״ג 118.1 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 4.7 מ״ג
אשלגן 36.9 מ״ג 442.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (139)

Avatar

הצג עוד