
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
תערובת תפוחי האדמה
-
4 תפוחי אדמה גדוליםמקולפים
-
3 כפות שמן קנולהאו שמן זית
-
1/4 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 1/4 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מילוי וציפוי
-
1 קופסה גבינת בייבי מוצרלהאו מוצרלה אחרת - חתוכה לקוביות
-
2 ביצים L
-
1 כוס קמח לבן
-
עדיף מוזהבים
אופן הכנה
- מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד שהם ממש רכים, ומסננים.
- מחזירים את תפוחי האדמה לסיר על אש נמוכה, מוסיפים את השמן ואת שאר המרכיבים, ומועכים עד שמתקבל פירה חלק. מסירים מהאש, ומחכים עד שהפירה יתקרר.
- מכינים צלחת עם קמח, צלחת עם ביצים, צלחת עם פירורי לחם ומחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- לוקחים מהפירה חופן בגודל עגבניית שרי, משטחים על היד, מכניסים חתיכה של מוצרלה וסוגרים לכדור. טובלים בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו, ונותנים לשמן להיספג.
גם הילדים לא יפסיקו לזלול. צילום: מלי מאירוב עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
קובה פותתה (פטטה) עירקית - קובה מתפוחי אדמה
בשיתוף עם סנו-סושי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
106.7
קק״ל
1280.1
קק״ל
פחמימות
8.1
גרם
97.4
גרם
שומן
6.1
גרם
72.8
גרם
נתרן
376.0
מ״ג
4511.5
מ״ג
חלבון
4.9
גרם
58.6
גרם
סיבים תזונתיים
0.4
גרם
4.3
גרם
שומן רווי
0.5
גרם
5.7
גרם
כולסטרול
42.2
מ״ג
506.4
מ״ג
סידן
9.8
מ״ג
118.1
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
4.7
מ״ג
אשלגן
36.9
מ״ג
442.8
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
2.7
מ״ג
תגובות (139)
יאמייייייי שלמות
מושששש
מושלם