
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
-
1 חבילה עלי לזניה
-
3 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנהקנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 שומר בינוניחתוך לקוביות
-
1/2 חציל בינוניחתוך לקוביות
-
2 עגבניות בינוניותחתוכות לקוביות
-
1/3 כוס יין אדום יבש
-
1 חבילה עלי תרדמזן "גוליבר", שטופים ומיובשים
-
2 גבעולי בזיליקוםמופרדים לעלים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס מים
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית אבקת מרק בצל קנורקנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
4 כפיות שמן זית
אופן הכנה

- מכינים את הרוטב: מחממים סיר עמוק ורחב יחד עם שמן הזית. מכניסים את הירקות החתוכים ומטגנים בערך 4 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את היין האדום, התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב בעזרת מזלג או מטרפה. כל הזמן חשוב לפורר את הבשר כך שכולו יתבשל היטב מכל הצדדים.
מטגנים את הבשר היטב מכל הצדדים. צילום: רותם בן מויאל - אחרי שהבשר שינה את צבעו, מוסיפים את רוטב הנפוליטנה יחד עם המים. על אש בינונית נותנים לרוטב להתבשל בערך כ-30 דקות עד שהבר מתרכך והתבלינים נטמעים. רצוי לטעום ולתקן תיבול בהתאם לצורך.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום ומכבים את האש.
- מרכיבים את הלזניה: בתבנית פיירקס גבוהה מניחים מתערובת הבשר ומשטחים על גבי כל תחתית התבנית.
מרכיבים את הלזנייה. צילום: רותם בן מויאל - מעל הבשר מניחים את עלי הלזניה, ומעל את עלי התרד - אנחנו בסופו של דבר רוצים להגיע למצב שבו התחתית שלנו אדומה, האמצע צהוב והחלק העליון ירוק. כן?
מרכיבים את הלזנייה. צילום: רותם בן מויאל - חוזרים על הפעולה עם שאר הרוטב (אל תפחדו לשים הרבה מרוטב הבשר, דפי הלזניה שותים הכל.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
לזניה של רותם בן מויאל. צילום: רותם בן מויאל
בשיתוף עם קנור
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
4575.6
קק״ל
4575.6
קק״ל
פחמימות
314.2
גרם
314.2
גרם
סוכר
121.5
גרם
121.5
גרם
שומן
214.5
גרם
214.5
גרם
נתרן
10496.9
מ״ג
10496.9
מ״ג
חלבון
302.9
גרם
302.9
גרם
סיבים תזונתיים
28.2
גרם
28.2
גרם
שומן רווי
63.5
גרם
63.5
גרם
כולסטרול
910.0
מ״ג
910.0
מ״ג
סידן
463.8
מ״ג
463.8
מ״ג
ברזל
34.0
מ״ג
34.0
מ״ג
אשלגן
5651.6
מ״ג
5651.6
מ״ג
אבץ
65.7
מ״ג
65.7
מ״ג
תגובות (0)