
רק ככה! לזניה בשרית מושלמת של רותם בן מויאל
רותם בן מויאל מכין את הלזניה הכי צבעונית באזור! שכבות של בשר ורוטב עגבניות, דפי פסטה רכים ותרד טרי הופכים את הלזניה הזו להכי טעימה שטעמתם! באחריות!
רותם בן מויאל מכין את הלזניה הכי צבעונית באזור! שכבות של בשר ורוטב עגבניות, דפי פסטה רכים ותרד טרי הופכים את הלזניה הזו להכי טעימה שטעמתם! באחריות!
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4606.6 קק״ל 4606.6 קק״לפחמימות 316.8 גרם 316.8 גרםסוכר 121.5 גרם 121.5 גרםשומן 215.1 גרם 215.1 גרםנתרן 11046.9 מ״ג 11046.9 מ״גחלבון 308.9 גרם 308.9 גרםסיבים תזונתיים 33.0 גרם 33.0 גרםשומן רווי 63.5 גרם 63.5 גרםכולסטרול 910.0 מ״ג 910.0 מ״גסידן 733.8 מ״ג 733.8 מ״גברזל 41.2 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 6579.6 מ״ג 6579.6 מ״גאבץ 67.2 מ״ג 67.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4607
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4606.6 קק״ל 4606.6 קק״לפחמימות 316.8 גרם 316.8 גרםסוכר 121.5 גרם 121.5 גרםשומן 215.1 גרם 215.1 גרםנתרן 11046.9 מ״ג 11046.9 מ״גחלבון 308.9 גרם 308.9 גרםסיבים תזונתיים 33.0 גרם 33.0 גרםשומן רווי 63.5 גרם 63.5 גרםכולסטרול 910.0 מ״ג 910.0 מ״גסידן 733.8 מ״ג 733.8 מ״גברזל 41.2 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 6579.6 מ״ג 6579.6 מ״גאבץ 67.2 מ״ג 67.2 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4607 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה עלי לזניה
-
3 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנהלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 שומר בינוניחתוך לקוביות
-
1/2 חציל בינוניחתוך לקוביות
-
2 עגבניות בינוניותחתוכות לקוביות
-
1/3 כוס יין אדום יבש
-
1 חבילה עלי תרדמזן "גוליבר", שטופים ומיובשים
-
2 גבעולי בזיליקוםמופרדים לעלים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס מים
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית אבקת מרק בצל קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
4 כפיות שמן זית

אופן הכנה

- מכינים את הרוטב: מחממים סיר עמוק ורחב יחד עם שמן הזית. מכניסים את הירקות החתוכים ומטגנים בערך 4 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את היין האדום, התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב בעזרת מזלג או מטרפה. כל הזמן חשוב לפורר את הבשר כך שכולו יתבשל היטב מכל הצדדים.
מטגנים את הבשר היטב מכל הצדדים. צילום: רותם בן מויאל - אחרי שהבשר שינה את צבעו, מוסיפים את רוטב הנפוליטנה יחד עם המים. על אש בינונית נותנים לרוטב להתבשל בערך כ-30 דקות עד שהבר מתרכך והתבלינים נטמעים. רצוי לטעום ולתקן תיבול בהתאם לצורך.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום ומכבים את האש.
- מרכיבים את הלזניה: בתבנית פיירקס גבוהה מניחים מתערובת הבשר ומשטחים על גבי כל תחתית התבנית.
מרכיבים את הלזנייה. צילום: רותם בן מויאל - מעל הבשר מניחים את עלי הלזניה, ומעל את עלי התרד - אנחנו בסופו של דבר רוצים להגיע למצב שבו התחתית שלנו אדומה, האמצע צהוב והחלק העליון ירוק. כן?
מרכיבים את הלזנייה. צילום: רותם בן מויאל - חוזרים על הפעולה עם שאר הרוטב (אל תפחדו לשים הרבה מרוטב הבשר, דפי הלזניה שותים הכל.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
לזניה של רותם בן מויאל. צילום: רותם בן מויאל
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים סיר עמוק ורחב יחד עם שמן הזית. מכניסים את הירקות החתוכים ומטגנים בערך 4 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את היין האדום, התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב בעזרת מזלג או מטרפה. כל הזמן חשוב לפורר את הבשר כך שכולו יתבשל היטב מכל הצדדים.
- אחרי שהבשר שינה את צבעו, מוסיפים את רוטב הנפוליטנה יחד עם המים. על אש בינונית נותנים לרוטב להתבשל בערך כ-30 דקות עד שהבר מתרכך והתבלינים נטמעים. רצוי לטעום ולתקן תיבול בהתאם לצורך.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום ומכבים את האש.
- מרכיבים את הלזניה: בתבנית פיירקס גבוהה מניחים מתערובת הבשר ומשטחים על גבי כל תחתית התבנית.
- מעל הבשר מניחים את עלי הלזניה, ומעל את עלי התרד - אנחנו בסופו של דבר רוצים להגיע למצב שבו התחתית שלנו אדומה, האמצע צהוב והחלק העליון ירוק. כן?
- חוזרים על הפעולה עם שאר הרוטב (אל תפחדו לשים הרבה מרוטב הבשר, דפי הלזניה שותים הכל.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן