שבלולי שמרים עם קינמון והל מהמטבח השוודי

אפרת ליכטנשטט מוכיחה שלא צריך לפחד משמרים עם מתכון משגע של שבלולי בצק שמרים עם הל וקינמון. עוקבים אחר השלבים המפורטים ואופים מאפים לתפארת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

את המאפים השוודים האלו פגשתי לראשונה בלונדון, בסניף חמוד של רשת בתי קפה שוודית. מיד בכניסה קיבלו את פנינו מגשים עצומים מלאים בשורות שורות צפופות של מאפים מושלמים. התיישבנו, אחותי ואני, ולא הייתה לנו שום דילמה לגבי מה ילווה את הקפה. הטעם הנפלא של המאפה נחרט בזיכרוני וכבר ידעתי שאני אהיה חייבת לנסות לשחזר אותו בבית. בואו להכין מאפה הל וקינמון שהטעם שלו הוא לא פחות ממרגש, אתם חייבים לנסות!

מצרכים

בצק

  • 250
    גרם או 1 3/4 כוסות קמח לבן
  • 250
    גרם או 1 3/4 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/3
    כוס או 70 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 160
    מ"ל או 2/3 כוס מים פושרים
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
  • 1 תרסיס שמן קנולה

מילוי

  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
  • 80 גרם חמאה
  • 1 1/2 כפיות הל טחון
  • 2 כפיות קינמון טחון

הברשה

  • 1 ביצה L

ציפוי

  • 25 גרם חמאה
  • 100
    גרם או 1 שקית אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב 3%

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות. מנקים את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. הבצק שמתקבל הוא מעט דביק וזה בסדר.
  2. משמנים קערה בתרסיס השמן ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל רכיבי המילוי בקערה קטנה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
  5. לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
  6. מעצבים את הבצק לצורת מלבן (חשוב!) ומרדדים לעלה מלבני גדול ודק בעובי 3-4 מ”מ.
  7. מורחים את המילוי בשכבה דקה ובצורה שווה על כל הבצק בעזרת מרית. מקפלים את הבצק כמעטפה: 1/3 לכיוון המרכז ואת ה-1/3 החשוף, מקפלים על החלק המקופל, כדי ליצור 3 שכבות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים רצועות לרוחב הבצק, בעובי 2 ס”מ.
  8. מרימים רצועה ראשונה, מותחים אותה מעט (בזהירות, שלא תיקרע) ומלפפים 2 ליפופים על האצבע והאמה, את שארית הרצועה מעבירים מלמעלה ודוחפים חזרה למטה כמעין “קשר”.
  9. מניחים את השבלול על התבנית וחוזרים על הפעולה עם כל הרצועות.
  10. מברישים בביצה: טורפים את הביצה בקערה קטנה ומברישים בעדינות את כל המאפים בביצה הטרופה. אופים כ-14-18 דקות עד שהם שחומים וריחניים.
  11. מכינים את הציפוי: ממיסים את החמאה ומערבבים את כל הרכיבים בעזרת מטרפה. אם הציפוי לא מספיק דליל, אפשר להוסיף עוד 1 כף חלב לפי הצורך. מזלפים או מורחים את הציפוי על השבלולים לאחר שהם הצטננו מעט. שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים. 

הערות

  • שימו לב שצורת הבצק צריכה להיות מלבן ארוך (כמעט 60 ס"מ) כי בשלבים הבאים מקפלים את הבצק ל-3

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 307.1 קק״ל 4913.9 קק״ל
פחמימות 31.8 גרם 509.4 גרם
שומן 14.0 גרם 223.4 גרם
נתרן 69.0 מ״ג 1103.5 מ״ג
חלבון 5.6 גרם 89.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 14.2 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 71.3 גרם
כולסטרול 61.8 מ״ג 989.0 מ״ג
סידן 17.4 מ״ג 277.7 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 9.3 מ״ג
אשלגן 61.0 מ״ג 975.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 5.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody