
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
-
120 גרם לנתח, נקיים מעור
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית סומאק
-
1/2 כפית ראס אל חנות
-
1 כף סילאן
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצלחתוך לרצועות דקות
הגשה
-
חתוכה לפרוסות
אופן הכנה
- צורבים את נתחי הפרגיות במחבת חמה עם מעט שמן זית וסוגרים היטב משני הצדדים.
- מעבירים את הנתחים הצרובים לקרש חיתוך וחותכים אותם לרצועות דקות ככל האפשר.
- מעבירים לשקית זיפלוק את רצועות הפרגיות ומוסיפים את התבלינים המלח, הפלפל, הסומאק, ראס אל חנות, הסילאן, שמן זית ורצועות הבצל.
- משרים את רצועות הפרגיות והבצל במרינדה בתוך השקית במשך 20 דקות לספיגת הטעמים.
- הגשה: בלחמנייה מניחים שכבה של עגבנייה פרוסה, מזלפים טחינה ומעל מניחים שווארמה פרגיות.
- אפשר להוסיף סלט עגבניות קצוץ עם פטרוזיליה טרייה.
ביס של החלומות! צילום: רותם בן מויאל
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
424.7
קק״ל
849.5
קק״ל
פחמימות
214.3
גרם
428.6
גרם
שומן
224.1
גרם
448.2
גרם
נתרן
1212.6
מ״ג
2425.2
מ״ג
חלבון
204.2
גרם
408.4
גרם
סיבים תזונתיים
204.6
גרם
409.2
גרם
שומן רווי
206.6
גרם
413.2
גרם
כולסטרול
203.8
מ״ג
407.5
מ״ג
סידן
220.0
מ״ג
439.9
מ״ג
ברזל
204.3
מ״ג
408.7
מ״ג
אשלגן
325.8
מ״ג
651.5
מ״ג
אבץ
203.8
מ״ג
407.6
מ״ג
תגובות (0)