שופלור: תבשיל עוף עם כרובית בסגנון מרוקאי

סיר לכל המשפחה בקלי קלות: תבשיל שוקי עוף עם פרחי כרובית (שופלור) ברוטב אדום וטעים שמכינים בסיר אחד ומגישים עם כיכר לחם טרי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים פרחים גסים מהכרובית ומעבירים לקערה.
  2. ממלאים את הקערה במים עד לכיסוי הכרובית, מפזרים מלח גס ומשרים כשעה.
  3. לאחר שעה, שוטפים, מסננים ומייבשים את הכרובית.

    שופלור המצרכים
    מכינים את כל המצרכים

  4. מטגנים בסיר את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
  5. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים.
  6. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד 2 דקות.
  7. מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד הזהבה קלה משני הצדדים.
  8. מניחים את פרחי הכרובית מעל שוקי העוף.
  9. קוצצים חצי צרור כוסברה ומפזרים מעל.
  10. מפזרים מעל את אבקת המרק עוף, המלח, הפלפל הלבן, הכורכום והפפריקה המתוקה.

    שופלור לפני הבישול
    מפזרים מעל את הכוסברה והתבלינים. צילום: רותם בן מויאל

  11. מוסיפים את 2 כוסות המים בצד הסיר, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
  12. אפשר להכניס את הסיר לאפייה בתנור, במצב גריל בחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות, עד השחמה יפה.

    שופלור קנור
    טעים, עסיסי ובריא. שופלור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 56.4 קק״ל 281.9 קק״ל
פחמימות 33.4 גרם 167.2 גרם
סוכר 30.8 גרם 153.9 גרם
שומן 29.6 גרם 147.9 גרם
נתרן 1220.0 מ״ג 6099.8 מ״ג
חלבון 31.1 גרם 155.3 גרם
סיבים תזונתיים 31.3 גרם 156.4 גרם
שומן רווי 29.3 גרם 146.6 גרם
כולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״ג
סידן 59.3 מ״ג 296.3 מ״ג
ברזל 30.0 מ״ג 149.9 מ״ג
אשלגן 384.0 מ״ג 1920.2 מ״ג
אבץ 29.5 מ״ג 147.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar