
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
1 ק"ג שוקי עוף עם עור
-
2 עגבניותמגורדות
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כרובית גדולהחתוכה לפרחים
-
2 בצליםקצוצים
-
2 שיני שוםפרוסות
-
2 כוסות מיםאו ציר ירקות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף קנור
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כפית מלח גסלהשריית הכרובית
אופן הכנה
- חותכים פרחים גסים מהכרובית ומעבירים לקערה.
- ממלאים את הקערה במים עד לכיסוי הכרובית, מפזרים מלח גס ומשרים כשעה.
- לאחר שעה, שוטפים, מסננים ומייבשים את הכרובית.
מכינים את כל המצרכים - מטגנים בסיר את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד הזהבה קלה משני הצדדים.
- מניחים את פרחי הכרובית מעל שוקי העוף.
- קוצצים חצי צרור כוסברה ומפזרים מעל.
- מפזרים מעל את אבקת המרק עוף, המלח, הפלפל הלבן, הכורכום והפפריקה המתוקה.
מפזרים מעל את הכוסברה והתבלינים. צילום: רותם בן מויאל - מוסיפים את 2 כוסות המים בצד הסיר, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אפשר להכניס את הסיר לאפייה בתנור, במצב גריל בחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות, עד השחמה יפה.
טעים, עסיסי ובריא. שופלור
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
56.4
קק״ל
281.9
קק״ל
פחמימות
33.4
גרם
167.2
גרם
סוכר
30.8
גרם
153.9
גרם
שומן
29.6
גרם
147.9
גרם
נתרן
1220.0
מ״ג
6099.8
מ״ג
חלבון
31.1
גרם
155.3
גרם
סיבים תזונתיים
31.3
גרם
156.4
גרם
שומן רווי
29.3
גרם
146.6
גרם
כולסטרול
29.2
מ״ג
146.0
מ״ג
סידן
59.3
מ״ג
296.3
מ״ג
ברזל
30.0
מ״ג
149.9
מ״ג
אשלגן
384.0
מ״ג
1920.2
מ״ג
אבץ
29.5
מ״ג
147.7
מ״ג
תגובות (0)