שופלור: תבשיל עוף עם כרובית בסגנון מרוקאי

סיר לכל המשפחה בקלי קלות: תבשיל שוקי עוף עם פרחי כרובית (שופלור) ברוטב אדום וטעים שמכינים בסיר אחד ומגישים עם כיכר לחם טרי
סיר לכל המשפחה בקלי קלות: תבשיל שוקי עוף עם פרחי כרובית (שופלור) ברוטב אדום וטעים שמכינים בסיר אחד ומגישים עם כיכר לחם טרי
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    62
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 62.2 קק״ל 310.9 קק״ל
    פחמימות 34.6 גרם 173.0 גרם
    סוכר 30.8 גרם 153.9 גרם
    שומן 29.6 גרם 148.2 גרם
    נתרן 1403.9 מ״ג 7019.7 מ״ג
    חלבון 31.2 גרם 156.0 גרם
    סיבים תזונתיים 31.3 גרם 156.4 גרם
    שומן רווי 29.3 גרם 146.7 גרם
    כולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״ג
    סידן 59.3 מ״ג 296.3 מ״ג
    ברזל 30.0 מ״ג 149.9 מ״ג
    אשלגן 384.0 מ״ג 1920.2 מ״ג
    אבץ 29.5 מ״ג 147.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    62
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 62.2 קק״ל 310.9 קק״ל
    פחמימות 34.6 גרם 173.0 גרם
    סוכר 30.8 גרם 153.9 גרם
    שומן 29.6 גרם 148.2 גרם
    נתרן 1403.9 מ״ג 7019.7 מ״ג
    חלבון 31.2 גרם 156.0 גרם
    סיבים תזונתיים 31.3 גרם 156.4 גרם
    שומן רווי 29.3 גרם 146.7 גרם
    כולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״ג
    סידן 59.3 מ״ג 296.3 מ״ג
    ברזל 30.0 מ״ג 149.9 מ״ג
    אשלגן 384.0 מ״ג 1920.2 מ״ג
    אבץ 29.5 מ״ג 147.7 מ״ג
    סגור

ברוכים הבאים לשיעור צרפתית, זה שיעור מאוד קצר: בצרפתית שופלור (chou fleur) זו כרובית – ועכשיו בואו ניקח אותה למטבח.

זהו מתכון מרוקאי של תבשיל עוף משגע, המורכב משוקי עוף עם פרחי כרובית. מתכון נפלא, לחובבי המתכונים בסיר אחד, שלוקח 25 דקות להכין אותו ואז קדימה – לבשל.

תבשיל עוף הוא תמיד פתרון טוב לארוחת צהריים, לארוחת שישי, ארוחת חג ועוד. פתרון מושלם לארוחה מהירה עם מינימום בלגן וכלים.

רוב תבשילי העוף די דומים, אבל כאן יש תבשיל עוף שונה, כרובית מבושלת ברוטב עגבניות מדהים, עם שוקי עוף, הכל בסגנון מרוקאי (מטבח מנצח) – איך אפשר לטעות עם תבשיל כזה? אי אפשר.

את שוקי העוף אפשר להחליף גם בקציצות, אבל התכנסנו כאן כדי לדבר על תבשיל עוף עם כרובית ולכך גם הותאם התיבול.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים פרחים גסים מהכרובית ומעבירים לקערה.
  2. ממלאים את הקערה במים עד לכיסוי הכרובית, מפזרים מלח גס ומשרים כשעה.
  3. לאחר שעה, שוטפים, מסננים ומייבשים את הכרובית.

    שופלור המצרכים
    מכינים את כל המצרכים

  4. מטגנים בסיר את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
  5. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים.
  6. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד 2 דקות.
  7. מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד הזהבה קלה משני הצדדים.
  8. מניחים את פרחי הכרובית מעל שוקי העוף.
  9. קוצצים חצי צרור כוסברה ומפזרים מעל.
  10. מפזרים מעל את אבקת המרק עוף, המלח, הפלפל הלבן, הכורכום והפפריקה המתוקה.

    שופלור לפני הבישול
    מפזרים מעל את הכוסברה והתבלינים. צילום: רותם בן מויאל

  11. מוסיפים את 2 כוסות המים בצד הסיר, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
  12. אפשר להכניס את הסיר לאפייה בתנור, במצב גריל בחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות, עד השחמה יפה.

    שופלור קנור
    טעים, עסיסי ובריא. שופלור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שופלור: תבשיל עוף עם כרובית בסגנון מרוקאי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ליאור

    הכנתי יצא מושלםםם!! הכנתי עם פרחי כרובית קפואים אז דילגתי על שלב ההמלחה.. עם אורז מתחת זה תענוג!!

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע מושלם!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות