שטרודלי – תבשיל עוף עם לחמניות מאודות בסיר אחד

מה מכינים לארוחה שבה כל אחת מהמשתתפות היא בשלנית על? אם לא מקבלים רגליים קרות ואם אתם סבינה ולדמן אז בודאי תכינו שטרודלי - תבשיל עוף עם לחמניות מאודות
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    26

שטרודלי - מה מכינים לארוחת בשלניות על חלל?

לפני שבוע השתתפתי במפגש נשים מבשלות. התאספנו לנו 12 נשים בביתה המהמם של רותם ליברזון, יוזמת המפגש. כל אחת בשלנית בחסד עליון, כל אחת מגיעה ממטבח אחר ובינינו אנחנו לא רק קולגות, אלא בעיקר חברות ואוהבות. ממש קינאתי בעצמי וגם מאוד חששתי. כן, אני קצת חסרת ביטחון במצבים אינטימיים שכאלה. עם כל שנות הניסיון שצברתי במטבח, אני יכולה לבנות מסעדה בחודשיים או להרים אירוע למאות סועדים, אבל לבשל לפורום מצומצם של נשות מקצוע, בשלניות על חלל, שאני ממש מעריצה, פה אני חוזרת להיות סבינה הקטנה והמפוחדת שחוטפת רגליים קרות, ואם לא הייתי ממש סקרנית לאכול מהידיים של חברותיי, אולי אפילו הייתי “מתחלה”.

המזל הוא שאיפשהו קצת התבגרתי, ומצאתי את המבוגר האחראי באישיות שלי שירגיע אותי ויגרום לי להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל. אבל מה מבשלים? לארוחה כזו את מצד אחד רוצה ללכת על בטוח ומצד שני להיות מקורית ולהביא לשולחן משהו שהבנות לא טעמו. יגעתי ומצאתי!

החלטתי ללכת על שטרודלי בגרסה שלי. אתם שואלים מה זה? בגדול זו ארוחה בסיר אחד. המולדבים קוראים לו נודלי, הגרמנים קוראים לו שטרודלי. מדובר בתבשיל ארוך של בשר (לא תמיד מהסוג הכשר), תפו”א וכרוב כבוש שמכוסה בגלילות של בצק על בסיס רוויון. כאן נתתי לתבשיל פרשנות שלי ואת הבשר החלפתי בעוף, חומר גלם בסיסי ונפוץ בכל בית כמעט, חיברתי לזה פטריות, כרוב ותפו”א נימוחים ומעליהם השוס! לחמניות מאודות שספגו את הארומה של התבשיל הסתווי הזה.

מה היו התגובות? לכו תשאלו את החברות שלי…

התבשיל מבצבץ
התבשיל מבצבץ

מצרכים

תבשיל

לחמניות

אופן הכנה

  1. בסיר גדול ורחב, על להבה בינונית מאדים את הכרישה וסלרי עם השמן כ-10 דקות, עד שהכרישה הופכת לשקופה. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות, מעט מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מטגנים כ-10 דקות נוספות, עד שהפטריות מאבדות מעט מהנפח ומזהיבות. 
  2. מתבלים את העוף במעט מלח ופלפל. מזיזים את תכולת הסיר הצידה וצורבים את נתחי העוף עד להזהבה משני הצדדים, כ-2 דקות מכל צד. בתום הצריבה מערבבים הכל יחד ומוסיפים את היין. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהיין מתאדה לשליש מהכמות, כ-5 דקות. מוסיפים את הציר או המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מניחים מעל תפוחי אדמה וראש שום, מעליו כרוב ומעל את השמיר השלם. במידה ותפוחי האדמה לא מכוסים בנוזלים יש להוסיף מים. אם הכרוב מבצבץ מעל פני הנוזלים זה בסדר. מכסים עם מכסה ומנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים שעה.
  4. בינתיים מכינים את הבצק ללחמניות: בקערת מיקסר מניחים יחד את החומרים היבשים ומתחילים לערבב בעזרת וו גיטרה. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר. לשים כ-5 דקות לקבלת בצק הומוגני ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת היטב ומניחים למנוחה של חצי שעה לפחות במקרר.
  5. בתום שעת הבישול, מסירים את המכסה. מוסיפים את השום והשמיר הקצוצים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, זה חשוב כיוון שאי אפשר יהיה לתקן את התיבול בהמשך.
  6. על משטח עבודה משומן קלות מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 ס”מ. מגלגלים לרולדה צפופה. חותכים ללחמניות באורך 3ס”מ. מוודאים שהסיר ברתיחה גבוהה עם נוזלים בגובה תכולת הסיר. מניחים את הלחמניות מעל התבשיל כך שיצופו מעליו, נזהרים לא להצמד לשולי הסיר על מנת לתת לבצק לתפוח.
  7. מכסים וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהלחמניות מוכנות, כ-25  דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

עשינו לכם חשק ללחמניות? קבלו עוד מתכונים:

מתכון עוגת לחמניות מתוקות של קרין גורן

מתכון לחמניות שוקולד שילדים אוהבים

מתכון לחמניות ממולאות של יונית צוקרמן

מתכון לחמניות באן מושלמות של נטע לויה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 534.9 קק״ל 3209.3 קק״ל
פחמימות 69.0 גרם 414.2 גרם
שומן 17.9 גרם 107.1 גרם
נתרן 1430.9 מ״ג 8585.6 מ״ג
חלבון 17.7 גרם 106.2 גרם
סיבים תזונתיים 6.3 גרם 38.0 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרם
כולסטרול 7.6 מ״ג 45.7 מ״ג
סידן 141.5 מ״ג 849.2 מ״ג
ברזל 5.2 מ״ג 31.5 מ״ג
אשלגן 1005.0 מ״ג 6029.9 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 9.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody