-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 478.4 קק״ל 4783.7 קק״לפחמימות 100.3 גרם 1003.2 גרםשומן 9.6 גרם 96.1 גרםנתרן 427.8 מ״ג 4278.4 מ״גחלבון 11.9 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 33.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.0 מ״ג 179.8 מ״גברזל 4.1 מ״ג 40.8 מ״גאשלגן 215.0 מ״ג 2149.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.8 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות478
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 478.4 קק״ל 4783.7 קק״לפחמימות 100.3 גרם 1003.2 גרםשומן 9.6 גרם 96.1 גרםנתרן 427.8 מ״ג 4278.4 מ״גחלבון 11.9 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 33.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.0 מ״ג 179.8 מ״גברזל 4.1 מ״ג 40.8 מ״גאשלגן 215.0 מ״ג 2149.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 478 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
שטרודל שזיפים
-
1 חבילה בצק עלים קפואמופשר ע״פ הוראות היצרן
-
800 גרם שזיפיםשזיפים בשלים ושטופים
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחוןלא חובה
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המלית: מעבירים סכין במרכז כל שזיף, מסביב לגלעין, מחזיקים משני צידי החתך ומסובבים לכיוונים נגדיים - זו הדרך הקלה ביותר לגלען את השזיפים. ממשיכים עם יתר הפירות. חותכים את חצאי השזיפים לקוביות בינוניות.
- שמים את השזיפים בקערה גדולה, מוסיפים את פירורי הפנקו, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות לצורת מלבן. במרכז המלבן מניחים בעזרת כף את המלית. מרימים בזהירות את שני צידי הבצק, מניחים זה על זה לסגירה ומהדקים את התפר. הופכים בזהירות ומניחים בתבנית, כשצד התפר כלפי מטה. מכניסים פנימה את קצוות המאפה.
- בעזרת סכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים על גבי החלק העליון של המאפה. מחוררים חור קטן במרכז המאפה ומכניסים ארובה קטנה שמגולגלת מנייר כסף.
- זורים על הבצק מעט אבקת סוכר ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהמאפה משחים.
- מפזרים עוד אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המלית: מעבירים סכין במרכז כל שזיף, מסביב לגלעין, מחזיקים משני צידי החתך ומסובבים לכיוונים נגדיים - זו הדרך הקלה ביותר לגלען את השזיפים. ממשיכים עם יתר הפירות. חותכים את חצאי השזיפים לקוביות בינוניות.
- שמים את השזיפים בקערה גדולה, מוסיפים את פירורי הפנקו, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות לצורת מלבן. במרכז המלבן מניחים בעזרת כף את המלית. מרימים בזהירות את שני צידי הבצק, מניחים זה על זה לסגירה ומהדקים את התפר. הופכים בזהירות ומניחים בתבנית, כשצד התפר כלפי מטה. מכניסים פנימה את קצוות המאפה.
- בעזרת סכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים על גבי החלק העליון של המאפה. מחוררים חור קטן במרכז המאפה ומכניסים ארובה קטנה שמגולגלת מנייר כסף.
- זורים על הבצק מעט אבקת סוכר ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהמאפה משחים.
- מפזרים עוד אבקת סוכר ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן