שטרודל תפוחים אמיתי של אלון שבו

אלון שבו מגלה לנו את כל הסודות להכנת שטרודל תפוחים אמיתי - מאפה פריך וזהוב שבתוכו מסתתרים תפוחים מקורמלים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14


המתכון הזה הוא פלא אמיתי. לא תאמינו איך הבצק מצליח להימתח לעובי דק כל כך מבלי להיקרע ולעטוף את מלית התפוחים לאחד המאפים הטעימים ביותר.

מצרכים

בצק

  • 210 גרם או 1 1/2 כוסות קמח
  • 80 מ"ל או 1/3 כוס מים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 ביצה M
  • 1 קורט מלח דק

מלית

  • 1 ק"ג תפוח עץ גרני סמיט
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 60 גרם חמאה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גרם פירורי עוגיות חמאה

קצפת

  • 25 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כפית תמצית וניל.

הגשה

  • אבקת סוכר

הברשת הבצק

  • 1 ביצה L

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים את כל הרכיבים במיקסר עם וו לישה במשך 10-7 דקות במהירות בינונית ועד שנוצר בצק אחיד וחלק. משמנים קלות את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך 2-3 שעות.
  2. מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.
  3. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מערבבים בקערה את התפוחים עם הסוכר, החמאה המוממסת, הקינמון ופירורי העוגיות.
  4. מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
  5. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  6. מותחים בזהירות את בצק השטרודל שהתקרר, על גבי מגבת רחבה או סדין, לצורת מלבן. בסיום המתיחה הבצק צריך להיות דקיק, כמעט שקוף. חותכים את הבצק לגודל 30 על 40 ס"מ.
  7. מניחים את מלית התפוחים בשורה גבוהה על החלק התחתון והרחב של הבצק הדקיק. חשוב להשאיר את הצדדים ללא מלית התפוחים. נעזרים במגבת עליה יושב הבצק ומגלגלים את הבצק על גבי מלית התפוחים, לבסוף סוגרים את שולי הבצק החופשי ומצמידים אותם לחלק התחתון של המאפה. מעבירים את השטרודל לתבנית עם קו התפר של הגליל פונה כלפי מטה.
  8. טורפים היטב את הביצה ומברישים בה את השטרודל. אופים במשך 35-45 דקות, או עד שהוא הופך שחום. מצננים בטמפרטורת החדר.
  9. מכינים את הקצפת: מקציפים את כל הרכיבים במיקסר עם וו בלון עד לקבלת קציפה רכה.
  10. פורסים חתיכות מהשטרודל, מפזרים שכבה נדיבה של אבקת הסוכר ומוסיפים כמות נדיבה של קצפת.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)