מתכננים על האש? מה עם שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים?

עושים על האש בסופ"ש ומחפשים מנה צמחונית נהדרת שכולם ישתגעו עליה? מכינים בקלי קלות שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים במתקתקות עדינה
עושים על האש בסופ"ש ומחפשים מנה צמחונית נהדרת שכולם ישתגעו עליה? מכינים בקלי קלות שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים במתקתקות עדינה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    119
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 118.6 קק״ל 1186.0 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 99.8 גרם
    סוכר 6.9 גרם 69.2 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 183.5 מ״ג 1835.4 מ״ג
    חלבון 3.2 גרם 31.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 36.7 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 15.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 345.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 494.3 מ״ג 4943.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    119
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 118.6 קק״ל 1186.0 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 99.8 גרם
    סוכר 6.9 גרם 69.2 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 183.5 מ״ג 1835.4 מ״ג
    חלבון 3.2 גרם 31.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 36.7 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 15.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 345.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 494.3 מ״ג 4943.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

שיפודי ירקות

מרינדה

הגשה


אופן הכנה

  1. קולפים את הבצל, הקולורבי ואת הדלעת.
  2. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  3. בקערה מערבבים את כל מצרכי המרינדה מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה וטורפים ליצירת משחה סמיכה במרקם של טחינה.

    שיפודי ירקות רוטב טריאקי קנור (צילום: אפיק גבאי)
    משרים את הירקות ברוטב (צילום: אפיק גבאי)

  4. קוצצים פלפל צ’ילי ירוק ומוסיפים למרינדה - אם אוהבים חריף.
  5. משרים את הירקות במרינדה כ-10 דקות.
  6. משפדים את הירקות על שיפודי עץ.

    שיפודי ירקות רוטב טריאקי קנור (צילום: שניר גואטה)
    משפדים את הירקות (צילום: אפיק גבאי)

  7. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה או מחממים את המנגל.
  8. צולים את שיפודי הירקות עד שהם מקבלים סימני צריבה יפים והירקות מוכנים.
  9. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים מעל השיפודים. מגישים חם.

הערות

  • אם אוהבים טופו, אפשר להוסיף לשיפודים קוביות טופו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכננים על האש?  מה עם שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות