מתכננים על האש? מה עם שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים?

עושים על האש בסופ"ש ומחפשים מנה צמחונית נהדרת שכולם ישתגעו עליה? מכינים בקלי קלות שיפודי ירקות בטריאקי וחמאת בוטנים במתקתקות עדינה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

שיפודי ירקות

מרינדה

הגשה

אופן הכנה

  1. קולפים את הבצל, הקולורבי ואת הדלעת.
  2. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  3. בקערה מערבבים את כל מצרכי המרינדה מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה וטורפים ליצירת משחה סמיכה במרקם של טחינה.

    שיפודי ירקות רוטב טריאקי קנור (צילום: אפיק גבאי)
    משרים את הירקות ברוטב (צילום: אפיק גבאי)

  4. קוצצים פלפל צ’ילי ירוק ומוסיפים למרינדה - אם אוהבים חריף.
  5. משרים את הירקות במרינדה כ-10 דקות.
  6. משפדים את הירקות על שיפודי עץ.

    שיפודי ירקות רוטב טריאקי קנור (צילום: שניר גואטה)
    משפדים את הירקות (צילום: אפיק גבאי)

  7. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה או מחממים את המנגל.
  8. צולים את שיפודי הירקות עד שהם מקבלים סימני צריבה יפים והירקות מוכנים.
  9. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים מעל השיפודים. מגישים חם.

הערות

  • אם אוהבים טופו, אפשר להוסיף לשיפודים קוביות טופו

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 125.1 קק״ל 1251.0 קק״ל
פחמימות 9.3 גרם 93.2 גרם
שומן 9.1 גרם 91.5 גרם
נתרן 39.6 מ״ג 396.2 מ״ג
חלבון 3.3 גרם 33.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 34.1 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 13.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 33.3 מ״ג 333.1 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 10.9 מ״ג
אשלגן 474.0 מ״ג 4739.7 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody