שיפודי פרגית ברוטב לימון עם סלט אבוקדו וחסה

אוהבים מאכלים חמצמצים? המנה המשגעת של השף משה שגב בדיוק בשבילכם! שיפודי פרגית ברוטב לימוני מוקצף עם סלט אבוקדו וחסה רענן
אוהבים מאכלים חמצמצים? המנה המשגעת של השף משה שגב בדיוק בשבילכם! שיפודי פרגית ברוטב לימוני מוקצף עם סלט אבוקדו וחסה רענן
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1084
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1083.6 קק״ל 4334.2 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 59.0 גרם
    שומן 100.1 גרם 400.4 גרם
    נתרן 1617.6 מ״ג 6470.5 מ״ג
    חלבון 33.6 גרם 134.6 גרם
    סיבים תזונתיים 16.1 גרם 64.5 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 53.0 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 94.5 מ״ג 378.0 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 11.9 מ״ג
    אשלגן 1273.5 מ״ג 5093.9 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1084
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1083.6 קק״ל 4334.2 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 59.0 גרם
    שומן 100.1 גרם 400.4 גרם
    נתרן 1617.6 מ״ג 6470.5 מ״ג
    חלבון 33.6 גרם 134.6 גרם
    סיבים תזונתיים 16.1 גרם 64.5 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 53.0 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 94.5 מ״ג 378.0 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 11.9 מ״ג
    אשלגן 1273.5 מ״ג 5093.9 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב לימון מוקצף

שיפודי פרגית

סלט


אופן הכנה

  1. מגררים את קליפת הלימון בפומפיה וסוחטים את המיץ. קולים את הפלפל על אש גלויה, מכניסים לשקית אטומה ולאחר 10 דקות מסירים את הקליפה. חותכים את הפרגיות לחתיכות גדולות ונועצים בשיפודים. חותכים את האבוקדו לרצועות, את הבצל הירוק לאלכסונים, את העגבניות לחצאים, ואת הבצל לטבעות.
  2. מכינים את רוטב הלימון המוקצף: טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, לתערובת אחידה. מזלפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי פעולת המעבד, וממשיכים לטחון עד שמתקבל רוטב חלק. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל ע”י הוספת 1 כף מים קרים.
  3. מכינים את הפרגיות: מורחים היטב את הפרגיות על השיפוד ברוטב הלימון (שומרים את השארית בצד) ומשאירים ל-20 דקות. מחממים את המחבת וצורבים את הפרגיות היטב משני הצדדים עד להשחמה.
  4. מכינים את הסלט: שמים בקערה את כל רכיבי הסלט ומערבבים בעדינות.
  5. שמים בצלחת את הרוטב לימון, מעליו את השיפודים והסלט ומגישים.

הערות

  • ניתן להחליף את הביצים ב-4 כפות מיונז
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שיפודי פרגית ברוטב לימון עם סלט אבוקדו וחסה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות