שיפודי פרגית ברוטב לימון עם סלט אבוקדו וחסה

אוהבים מאכלים חמצמצים? המנה המשגעת של השף משה שגב בדיוק בשבילכם! שיפודי פרגית ברוטב לימוני מוקצף עם סלט אבוקדו וחסה רענן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

רוטב לימון מוקצף

שיפודי פרגית

סלט

אופן הכנה

  1. מגררים את קליפת הלימון בפומפיה וסוחטים את המיץ. קולים את הפלפל על אש גלויה, מכניסים לשקית אטומה ולאחר 10 דקות מסירים את הקליפה. חותכים את הפרגיות לחתיכות גדולות ונועצים בשיפודים. חותכים את האבוקדו לרצועות, את הבצל הירוק לאלכסונים, את העגבניות לחצאים, ואת הבצל לטבעות.
  2. מכינים את רוטב הלימון המוקצף: טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, לתערובת אחידה. מזלפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי פעולת המעבד, וממשיכים לטחון עד שמתקבל רוטב חלק. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל ע”י הוספת 1 כף מים קרים.
  3. מכינים את הפרגיות: מורחים היטב את הפרגיות על השיפוד ברוטב הלימון (שומרים את השארית בצד) ומשאירים ל-20 דקות. מחממים את המחבת וצורבים את הפרגיות היטב משני הצדדים עד להשחמה.
  4. מכינים את הסלט: שמים בקערה את כל רכיבי הסלט ומערבבים בעדינות.
  5. שמים בצלחת את הרוטב לימון, מעליו את השיפודים והסלט ומגישים.

הערות

  • ניתן להחליף את הביצים ב-4 כפות מיונז

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1011.9 קק״ל 4047.8 קק״ל
פחמימות 13.1 גרם 52.4 גרם
שומן 92.5 גרם 369.9 גרם
נתרן 1561.8 מ״ג 6247.3 מ״ג
חלבון 32.9 גרם 131.8 גרם
סיבים תזונתיים 16.5 גרם 66.1 גרם
שומן רווי 12.1 גרם 48.2 גרם
כולסטרול 126.9 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 91.1 מ״ג 364.5 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 11.8 מ״ג
אשלגן 1261.6 מ״ג 5046.4 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody