עוד לא התארגנתם על קינוח לחג? עוגת תפוחים שוודית הפוכה בחצי שעה!

פלג בכור מביא את שוודיה ואת הזיכרונות היפים מהכפר אלינו לצלחת עם קינוח משגע וקל להכנה בחצי שעה בלבד! קבלו מתכון עם ניחוח של חו"ל - עוגת תפוחים שוודית הפוכה
פלג בכור מביא את שוודיה ואת הזיכרונות היפים מהכפר אלינו לצלחת עם קינוח משגע וקל להכנה בחצי שעה בלבד! קבלו מתכון עם ניחוח של חו"ל - עוגת תפוחים שוודית הפוכה
  • פלג בכור
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    3565
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3564.9 קק״ל 3564.9 קק״ל
    פחמימות 474.1 גרם 474.1 גרם
    שומן 180.0 גרם 180.0 גרם
    נתרן 1416.8 מ״ג 1416.8 מ״ג
    חלבון 22.7 גרם 22.7 גרם
    סיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 106.2 גרם 106.2 גרם
    כולסטרול 1020.8 מ״ג 1020.8 מ״ג
    סידן 432.4 מ״ג 432.4 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 1949.1 מ״ג 1949.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    3565
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3564.9 קק״ל 3564.9 קק״ל
    פחמימות 474.1 גרם 474.1 גרם
    שומן 180.0 גרם 180.0 גרם
    נתרן 1416.8 מ״ג 1416.8 מ״ג
    חלבון 22.7 גרם 22.7 גרם
    סיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 106.2 גרם 106.2 גרם
    כולסטרול 1020.8 מ״ג 1020.8 מ״ג
    סידן 432.4 מ״ג 432.4 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 1949.1 מ״ג 1949.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

נתחיל מהסוף…… את המתכון לעוגה הזו קיבלתי כשביקרתי את אחי ואחותי בגוטלנד – אי קטן בים הבלטי בין רוסיה לשבדיה השייך לשוודים.

הלכנו לבקר חברים שלהם בבית עתיק משוחזר ויפיפה, בבית הייתה חצר ענקית ועצי תפוחים מניבי פרי. כשהגענו, יצאה המארחת לחצר, קטפה תפוחים, קילפה, חתכה והכינה את העוגה -תוך חצי שעה! תוך חצי שעה, הייתה לנו מנת קינוח טעימה וטרייה לתה של אחה”צ.

הקלות והטעם המטורף של העוגה, לא השאירה לי ברירה, לקחתי את המתכון ממנה והנה הוא הגיע גם אליכם. אני קצת שדרגתי והתאמתי אותה לראש השנה (הוספתי דבש וקינמון והפחתתי את כמות הסוכר). השאר נאמן למקור.

אז איך הגעתי לגוטלנד? בקיבוץ עד לפני כמה שנים היו מתנדבים ובעיקר מתנדבות. אז לצד “החוויות הבלתי נשכחות”, היה מנהג של אימוץ מתנדבים בבתי החברים. שם התחילה ההיכרות עם מי שהפכה לימים אחותי – ליסה סיגריין. כאמור, ליסה הגיעה כמתנדבת לשלושה חודשים ונשארה שלוש שנים, היא הפכה לבת משפחה לכל דבר, אחות של ממש.

מאז (40 שנה) אנחנו נוסעים אליהם, הם נוסעים אלינו, בשמחות, ברגעים הפחות טובים ובסתם ביקורי פתע מהירים. (לפני עידן הקורונה כמובן).

האי גוטלנד שמורכב ממלא כפרים ועיר אחת גדולה המוקפת חומות, עוד מתקופת הכיבוש של הוויקינגים. גורם לכל מי שמגיע להתאהב בו ולחזור . אני כבר ביקרתי שם 10 פעמים לפחות.

לימים אח שלי שעבר לשוודיה בעקבות מתנדבת אחרת, נפרד ממנה ועבר לגור בגוטלנד גם הוא. כך שכל ביקור שם הוא מבחינת “לתפוס שתי ציפורים במכה”, אז אחרי “השיעור הקטן בהיסטוריה” קבלו את המתכון הכי קל וטעים שיש.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת, הדבש ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
  4. משמנים תבנית רינג קפיציתעם חמאה (משאירים מעט גושי חמאה בתחתית), מפזרים מעטסוכרחוםוקינמון (לא חובה, אבל משדרג פלאים).
  5. מפזרים את פרוסות התפוחים, שופכים את הבלילה מעל ומשטחים.

    מפזרים את פרוסות התפוחים על הבלילה. צילום: פלג בכור
    מפזרים את פרוסות התפוחים על הבלילה. צילום: פלג בכור

  6. מכניסים לתנור לחצי שעה. מצננים, ומפרידים בעזרת סכין את דפנות העוגה. והופכים לצלחת הגשה.
  7. הולך מצוין עם גלידה וניל, אפשר גם בלי. חג שמח!

    עוגת תפוחים שוודית הפוכה. צילום: פלג בכור
    עוגת תפוחים שוודית הפוכה. צילום: פלג בכור

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוד לא התארגנתם על קינוח לחג? עוגת תפוחים שוודית הפוכה בחצי שעה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    גליה מרקוביץ

    מה אפשר במקום חמאה מומסת?

      Avatar
      מערכת Foody

      מרגרינה / מחמאה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות