שלם עם עצמו: דג בחמאה ועשבי תיבול בתנור

פלג בכור חולק איתכם את האהבה שלו לדגים טריים עם מתכון לדגים שלמים בתנור. דגים בשרניים, עטופים בנדיבות במרינדה של חמאה, לימון, שום ועשבי תיבול
פלג בכור חולק איתכם את האהבה שלו לדגים טריים עם מתכון לדגים שלמים בתנור. דגים בשרניים, עטופים בנדיבות במרינדה של חמאה, לימון, שום ועשבי תיבול
  • פלג בכור
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    1130
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1130.4 קק״ל 2260.8 קק״ל
    פחמימות 18.7 גרם 37.4 גרם
    שומן 102.8 גרם 205.7 גרם
    נתרן 803.2 מ״ג 1606.5 מ״ג
    חלבון 36.6 גרם 73.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 4.2 גרם
    שומן רווי 34.1 גרם 68.2 גרם
    כולסטרול 184.9 מ״ג 369.8 מ״ג
    סידן 124.3 מ״ג 248.5 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 1146.2 מ״ג 2292.4 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    1130
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1130.4 קק״ל 2260.8 קק״ל
    פחמימות 18.7 גרם 37.4 גרם
    שומן 102.8 גרם 205.7 גרם
    נתרן 803.2 מ״ג 1606.5 מ״ג
    חלבון 36.6 גרם 73.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 4.2 גרם
    שומן רווי 34.1 גרם 68.2 גרם
    כולסטרול 184.9 מ״ג 369.8 מ״ג
    סידן 124.3 מ״ג 248.5 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 1146.2 מ״ג 2292.4 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

אני שגדלתי בקיבוץ ואכלתי בבית הילדים, אכלתי מה שהמטפלות קבעו לנו שנאכל!

האמת שהיה בזה המון היגיון, הכוונה הייתה לחשוף אותנו לאוכל מגוון כולל דגים (שפחות אהובים על ילדים), למרות זאת שנים שנאתי דגים ולא הייתי מוכן לגעת בהם!

הייתי ילד מאוד שמן רוב שנות חיי ולקראת גיל 17, לקראת הצבא והגילוי של המין השני, החלטתי לשנות הרגלי אכילה ועשיתי “דיאטת כאסח” שבמהלכה השלתי ממשקלי 55 ק”ג .

בתקופה היא התגלה לי עולם חדש של מזונות וטעמים ובניהם הדגים ומאז ועד היום אני “פריק” של דגים! והעיקר דגים טריים.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חורצים את הדג בעדינות בגב הדג חריץ אחד ארוך.
  2. במחבת רחבה וגדולה שמים 50 גרם חמאה ומניחים את הדג לצריבה ארוכה על שני צדדיו עד שנהיה פריך ושחום. טיפ קטן: כדי שהצד לא ידבק כשהמחבת חמה, מניחים את הדג ומיד מזיזים אותו כמה פעמים לפני שנותנים לו לנוח בצריבה ארוכה.
  3. לאחר שצרבנו אותו היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

    לאחר שצרבנו את הדגים היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. צילום: פלג בכור
    לאחר שצרבנו את הדגים היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. צילום: פלג בכור

  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מכינים את המרינדה: ממיסים את יתרת החמאה במיקרו, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה, מוסיפים את השום הטחון בקערה יחד עם השמן זית, הלימון והמלח ומערבבים.
  6. את המרינדה מורחים בנדיבות על הדג ובתוך הדג ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות, עד שהדג מוכן.

    מורחים את המרינדה בנדיבות על הדגים ובתוך הדגים ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות. צילום: פלג בכור
    מורחים את המרינדה בנדיבות על הדגים ובתוך הדגים ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות. צילום: פלג בכור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שלם עם עצמו: דג בחמאה ועשבי תיבול בתנור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (19)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות