שלם עם עצמו: דג ברמונדי בחמאה ועשבי תיבול בתנור

פלג בכור חולק איתכם את האהבה שלו לדגים טריים עם מתכון לדגים שלמים בתנור. דגי ברמונדי בשרניים, עטופים בנדיבות במרינדה של חמאה, לימון, שום ועשבי תיבול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אני שגדלתי בקיבוץ ואכלתי בבית הילדים, אכלתי מה שהמטפלות קבעו לנו שנאכל!

האמת שהיה בזה המון היגיון, הכוונה הייתה לחשוף אותנו לאוכל מגוון כולל דגים (שפחות אהובים על ילדים), למרות זאת שנים שנאתי דגים ולא הייתי מוכן לגעת בהם!

הייתי ילד מאוד שמן רוב שנות חיי ולקראת גיל 17, לקראת הצבא והגילוי של המין השני, החלטתי לשנות הרגלי אכילה ועשיתי “דיאטת כאסח” שבמהלכה השלתי ממשקלי 55 ק”ג .

בתקופה היא התגלה לי עולם חדש של מזונות וטעמים ובניהם הדגים.

הפכתי להיות “פריק” של דגים, והעיקר דגים טריים.

את המתכון הבא אני מכין לרוב עם פורלים טריים, אבל מסתבר שהברמונדי (דג כחול לבן) לא פחות טעים, והרבה יותר נוח במחיר. תענוג לאכול אותו, המון בשר מעט עצמות יחסית וקל להכנה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. חורצים את הדג בעדינות בגב הדג חריץ אחד ארוך.
  2. במחבת רחבה וגדולה שמים 50 גרם חמאה ומניחים את הדג לצריבה ארוכה על שני צדדיו עד שנהיה פריך ושחום. טיפ קטן: כדי שהצד לא ידבק כשהמחבת חמה, מניחים את הדג ומיד מזיזים אותו כמה פעמים לפני שנותנים לו לנוח בצריבה ארוכה.
  3. לאחר שצרבנו אותו היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

    לאחר שצרבנו את הדגים היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. צילום: פלג בכור
    לאחר שצרבנו את הדגים היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. צילום: פלג בכור

  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מכינים את המרינדה: ממיסים את יתרת החמאה במיקרו, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה, מוסיפים את השום הטחון בקערה יחד עם השמן זית, הלימון והמלח ומערבבים.
  6. את המרינדה מורחים בנדיבות על הדג ובתוך הדג ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות, עד שהדג מוכן.

    מורחים את המרינדה בנדיבות על הדגים ובתוך הדגים ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות. צילום: פלג בכור
    מורחים את המרינדה בנדיבות על הדגים ובתוך הדגים ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות. צילום: פלג בכור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 918.9 קק״ל 1837.9 קק״ל
פחמימות 19.3 גרם 38.7 גרם
שומן 94.6 גרם 189.2 גרם
נתרן 437.4 מ״ג 874.9 מ״ג
חלבון 4.8 גרם 9.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 5.7 גרם
שומן רווי 32.9 גרם 65.8 גרם
כולסטרול 107.5 מ״ג 215.0 מ״ג
סידן 160.6 מ״ג 321.3 מ״ג
ברזל 4.5 מ״ג 9.0 מ״ג
אשלגן 537.2 מ״ג 1074.5 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 2.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (15)

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר בשמן. בהצלחה.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!!!!!

    Avatar
    Lee bar

    יצא מעולה! אשמח לדעת – האם אפשר גם עם דניס? והאם אפשר עם דג מפולט?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר גם עם דניס. אפשר גם עם דג מפולט, אז יש לשים לב לזמני הצריבה והבישול במחבת כדי שהדג לא יהיה עשוי מדי. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody