רקע הנמל
הנמל

שנה מתוקה מדבש: דובשניות מושלמות לראש השנה!

העוגיות הכי נוסטלגיות שיש: דובשניות! מתכון קל להכנה של דובשניות מתוקות ויפות בזיגוג משגע, שיכבשו את האורחים שלכם בחג
העוגיות הכי נוסטלגיות שיש: דובשניות! מתכון קל להכנה של דובשניות מתוקות ויפות בזיגוג משגע, שיכבשו את האורחים שלכם בחג
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.7 קק״ל 3970.8 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 604.1 גרם
    שומן 11.7 גרם 175.5 גרם
    נתרן 18.5 מ״ג 277.2 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 144.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 116.9 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 113.2 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 113.8 מ״ג
    סידן 19.3 מ״ג 289.6 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 112.4 מ״ג
    אשלגן 47.8 מ״ג 716.3 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 111.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.7 קק״ל 3970.8 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 604.1 גרם
    שומן 11.7 גרם 175.5 גרם
    נתרן 18.5 מ״ג 277.2 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 144.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 116.9 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 113.2 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 113.8 מ״ג
    סידן 19.3 מ״ג 289.6 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 112.4 מ״ג
    אשלגן 47.8 מ״ג 716.3 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 111.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

 זיגוג


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערה את הדבש והסוכר יחד.
  3. מוסיפים את הביצה, השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מכניסים את הקמח, הפודינג, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק.

    דובשניות 2
    מוסיפים את אבקת האפייה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  5. מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים במרווחים בתבנית.
  6. אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות משחימות ונסדקות קלות. מצננים.
  7. מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר, מיץ לימון ומים עד שמתקבל זיגוג בצבע חלבי. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים.
  8. טובלים את העוגיות בזיגוג ומשאירים להתייבש על הרשת.

    דובשניות 1
    דובשניות בטעם דבש מקסימות לראש השנה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שנה מתוקה מדבש: דובשניות מושלמות לראש השנה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      בעקרון אפשר להשתמש בסוכר לבן, אבל יש לקחת בחשבון שהסוכר החום מעניק לדובשניות את צבען החום היפה ותורם למרקם המושי שלהן. לכן, מומלץ כן להכין עם סוכר חום.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות