שניצל ברוטב או מה עושים עם השניצל שנשאר מאתמול?

קראתם את הכותרת "שניצל ברוטב" ולא האמנתם? כן, אולי זה נשמע מוזר אבל בבית של לינוי ככה אוכלים שניצלים! כשאלכס נכנס לתמונה הוא התאהב בשניצל ברוטב ובלינוי
קראתם את הכותרת "שניצל ברוטב" ולא האמנתם? כן, אולי זה נשמע מוזר אבל בבית של לינוי ככה אוכלים שניצלים! כשאלכס נכנס לתמונה הוא התאהב בשניצל ברוטב ובלינוי
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 3]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    234
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 233.7 קק״ל 934.7 קק״ל
    פחמימות 24.9 גרם 99.8 גרם
    שומן 10.6 גרם 42.6 גרם
    נתרן 1787.8 מ״ג 7151.1 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.2 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 6.9 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 40.2 מ״ג 160.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 464.7 מ״ג 1858.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    234
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 233.7 קק״ל 934.7 קק״ל
    פחמימות 24.9 גרם 99.8 גרם
    שומן 10.6 גרם 42.6 גרם
    נתרן 1787.8 מ״ג 7151.1 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.2 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 6.9 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 40.2 מ״ג 160.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 464.7 מ״ג 1858.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור

אתם בטח רואים את שם המתכון ותוהים לעצמכם מי המוזר שחשב על רעיון כזה? הרי שניצל, כל  מהותו היא קריספיות אין סופית, קראנצ’יות! וזה מה שמעיד עליו, בין היתר, אם הוא שניצל טוב.

בכל חיי פגשתי עוד בחורה אחת, חוץ מאחותי שאוכלים אצלה בבית שניצל ברוטב. כנראה שזו המצאה של מספר אימהות בודדות, המצאה שהיא באמת ממש נשמעת מוזר על פנייה, אבל היא פשוט מעולה.

יכול להיות שהכל התחיל אי שם בגלל ילד מפונק שלא רצה לאכול את השניצל מהמקרר שטוגן אתמול ואימא יצירתית במיוחד החלה במלאכה, סיפרה לחברותיה וכך נולד לו השניצל ברוטב. יכול להיות. בין אם מדובר באלתור או בכוונת תחילה. אני מתה על המנה הזו.

זו לא חווית השניצל הרגילה שאתם מצפים לה אבל זו חוויה לא פחות טובה. משהו בכניסה של השניצלים לרוטב הופך את זה לסיר מנחם ואתם עוד תצטערו על זה שלא הכרתם את המתכון הזה קודם.

ככה אני גדלתי, בבית שמכין גם שניצלים רגילים, מטוגנים וגם שניצלים ברוטב. מאז שאלכס ואני ביחד, הוא מבקש שאני אכין את זה לעתים קרובות וזה אחד המאכלים שאני הכי נהנית להכין לחברים. למה? כי אף אחד לא מכיר את זה, כולם עושים פרצוף בהתחלה ואז יושבים בדממה כשהם מקבלים את הצלחת ומתחילים לאכול.

המתכון הזה מתחיל בהכנת שניצלים כמו שכולנו יודעים ומכירים, כמובן שאפשר להשתמש גם בשניצלים שנשארו מאתמול.
מצורף גם מתכון לשניצלים שלנו, אבל אתם לגמרי מוזמנים להשתמש במתכון שאתם אוהבים ומכירים בבית שלכם ורק להכניס אותם בסיום לתוך הרוטב.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שניצלים

רוטב


אופן הכנה:

  1. טורפים את הביצה בקערה עמוקה עם 1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס. שמים בקערה את חזה העוף (החתוך לשניצלים) ומערבבים היטב, אני מעדיפה עם הידיים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום והתבלינים - טועמים שהתערובת מתובלת היטב ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  3. מצפים את השניצלים בתערובת פירורי הלחם ומטגנים (אפשר לטגן בשמן עמוק או לחלופין להכניס לאפייה בתנור. (שמן עמוק - מחממים מחבת עם שמן קנולה, כשהשמן חם מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שהם מוזהבים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. תנור - מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משמנים במעט שמן זית ומסדרים עליו את השניצלים. מזלפים מעט שמן זית על השניצלים ואופים כ-4-5 דקות מכל צד. תלוי בעובי השניצל.

    כשהשמן חם מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שהם מוזהבים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. צילום: אלכס ולינוי
    כשהשמן חם מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שהם מוזהבים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. צילום: אלכס ולינוי

  4. לרוטב- בסיר/מחבת רחב/ה ועמוק/ה שמים את שמן הזית, השום, הגמבה וגבעולי הכוסברה. מטגנים קלות מוסיפים את רסק העגבניות ואת כל התבלינים מלבד המלח ומערבבים. שופכים את המים הרותחים, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מביאים את הסיר לרתיחה ונותנים לנוזלים להצטמצם מעט.
  5. מבשלים את הרוטב בערך 10-15 דקות, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  6. מנערים מעט את השניצלים המוכנים מפירורי הלחם ומוסיפים לרוטב, בעזרת כף מסדרים את השניצלים כך שהרוטב יעטוף אותם. מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.

    מנערים מעט את השניצלים המוכנים מפירורי הלחם ומוסיפים לרוטב. צילום: אלכס ולינוי
    מנערים מעט את השניצלים המוכנים מפירורי הלחם ומוסיפים לרוטב. צילום: אלכס ולינוי

  7. ניתן להגיש עם איזו תוספת שרק תרצו, פתיתים, אטריות, אורז או סתם בתוך חלה של שבת. (אצלנו בבית נהוג לאכול שניצלים ברוטב עם אטריות דקיקות).

    אצלנו בבית נהוג לאכול שניצלים ברוטב עם אטריות דקיקות. צילום: אלכס ולינוי
    אצלנו בבית נהוג לאכול שניצלים ברוטב עם אטריות דקיקות. צילום: אלכס ולינוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שניצל ברוטב או מה עושים עם השניצל שנשאר מאתמול?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות