פילה דג פריך בתנור עם שעועית ירוקה

משה שגב מכין ארוחת צהריים פשוטה, טעימה ומהירת הכנה: דג פריך בתנור עם עור קריספי על מצע שעועית ירוקה ברוטב סויה ודבש
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

רוטב סויה

דג

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות במצב טורבו או על החום הכי גבוה.
  2. קולפים ופורסים דק את השום. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
  3. חולטים את השעועית במים רותחים עם מלח. מסננים ושומרים בצד.
  4. מכינים את השעועית: מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הסויה, הדבש ושמן השומשום ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  5. מוסיפים את השעועית, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מכינים את הדגים: מתבלים את הדגים בשמן זית ומלח גס. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מעלה ומכניסים לתנור במדף העליון ביותר. צולים 7 דקות, או עד שהעור פריך במיוחד.
  7. מניחים על צלחות הגשה כמות נדיבה של השעועית ומעל מניחים את הדג עם העור כלפי מעלה. מזלפים כמה טיפות שמן שומשום ומגישים.

הערות

  • כל פילה דג לבן יכול להתאים, במיוחד מוסר ים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 609.8 קק״ל 2439.4 קק״ל
פחמימות 44.7 גרם 178.9 גרם
שומן 30.5 גרם 121.9 גרם
נתרן 5033.5 מ״ג 20134.1 מ״ג
חלבון 38.7 גרם 154.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 16.9 גרם
כולסטרול 77.4 מ״ג 309.6 מ״ג
סידן 75.6 מ״ג 302.6 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.4 מ״ג
אשלגן 1089.9 מ״ג 4359.7 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody