שעת התה עם המלכה האם – עוגיות חמאה מזולפות של נטע לויה

עוגיית חמאה היא העוגייה האולטימטיבית שתמיד כיף שיש בבית. נטע לויה מכינה עוגיות חמאה מזולפות עם תוספת עדינה וטעימה של גרידת תפוז ווניל
עוגיית חמאה היא העוגייה האולטימטיבית שתמיד כיף שיש בבית. נטע לויה מכינה עוגיות חמאה מזולפות עם תוספת עדינה וטעימה של גרידת תפוז ווניל
  • נטע לויה
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    141
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.3 קק״ל 2825.8 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 351.1 גרם
    שומן 8.8 גרם 176.2 גרם
    נתרן 107.6 מ״ג 2153.0 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 36.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 100.1 גרם
    כולסטרול 39.4 מ״ג 787.4 מ״ג
    סידן 6.3 מ״ג 126.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 20.8 מ״ג 416.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    141
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.3 קק״ל 2825.8 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 351.1 גרם
    שומן 8.8 גרם 176.2 גרם
    נתרן 107.6 מ״ג 2153.0 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 36.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 100.1 גרם
    כולסטרול 39.4 מ״ג 787.4 מ״ג
    סידן 6.3 מ״ג 126.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 20.8 מ״ג 416.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור

עוגיית חמאה היא העוגייה האולטימטיבית שתמיד כיף שיש בבית. טעימה לצד הקפה או סתם כנשנוש מתוק. מה שאני הכי אוהבת בעוגיות חמאה הוא כמה שהן מודלוריות – פשוט השתמשו באותו המתכון ובכל פעם החליפו את הטעם שאתם מוסיפים לבצק: קינמון, וניל, גרידת תפוז או לימון, והרשימה עוד ארוכה…

מה שהופך את המתכון הבא למושלם הוא הטכניקה שבה מכינים את העוגיות- זילוף! במקום להכין בצק, ליצור גלילים, להקפיא, לחתוך (התעייפתי רק מלרשום את כל זה) פשוט מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים ישירות לתבנית! קלי קלות. המתכון מורכב מחמישה מוצרים בלבד, פלוס איזה טעם שתרצו להוסיף: אני בחרתי בשילוב המושלם של גרידת תפוז ווניל. ההכנה של העוגיות כל כך פשוטה ואפילו לא דורשת מיקסר. קערה וכף עץ, זה הכל. פרט אחד חשוב מאוד להצלחת המתכון הזה הוא החמאה. החמאה חייבת להיות רכה מאוד. אם החמאה לא תהיה מספיק רכה הבצק יצא קשה מדי ולא תצליחו לזלף את העוגיות. הקפידו על הפרט הקטן הזה ותקבלו עוגיות חמאה מושלמות שיהפכו לקבועות בצנצנת העוגיות שלכם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 
  2. מניחים בקערה (או בקערת מיקסר עם וו גיטרה) את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית/מחית הוניל, גרידת התפוז והמלח.
  3. בעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שאבקת הסוכר נטמעת בחמאה ונוצרת תערובת קרמית ואחידה.
  4. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב במהירות עד שהביצה נטמעת בחמאה ונוצרת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד ונמנעים מערבוב יתר (שיהרוס את הפריכות של הבצק ויצור מרקם “עוגתי”).
  6. מעבירים את בצק העוגיות לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן, לפי הצורה שרוצים.ֿ
  7. מזלפים עוגיות קטנות על נייר האפייה במרווחים קטנים של 2 ס”מ בערך (מכיוון שהעוגיות תופחות ומשתטחות מעט) מחזיקים את שקית הזילוף בזווית ישרה מעל נייר האפייה ומזלפים בלחיצה אחת בלי להזיז את היד (טריק מצחיק שמאוד עוזר לשמור על אחידות - בכל זילוף סופרים 1,2,3 ועוצרים. ככה קל יותר לזלף עוגיות אחידות בגודלן).
  8. אופים במשך 12-15 דקות (תחתית העוגיות מזהיב והחלק העליון נשאר בהיר מאוד).
  9. מצננים לחלוטין ומעבירים את העוגיות לצנצנת או קופסה אטומה.
מזלפים בכל צורה שרוצים
מזלפים בכל צורה שרוצים
מושלמות
מושלמות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שעת התה עם המלכה האם – עוגיות חמאה מזולפות של נטע לויה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Adi Sason

    מה עם אבקת אפיה? סודה לשתיה? לא צריך?

      Avatar
      מערכת Foody

      המתכון מדוייק לגמרי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות