שפצלה (בצקניות) ברוטב גבינה וגרידת לימון

שְׁפֶּצְלֶה או שפעצל, המוכרות גם כבְּצֵקָנִיּוֹת, הן אטריות בצק נפוצות בדרום גרמניה, השף יוגב ירוס מכין את הגרסא שלו לשפצלה ברוטב גבינה וגרידת לימון
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

קונפי בצל

בלילת שפצלה

רוטב גבינה לבנה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הקונפי בצל: במחבת רחבה וכבדה שמים את כל החומרים יחד. מטגנים על להבה בינונית במשך כ־30 דקות, עד שהבצל מתקרמל ומזהיב.
  2. מכינים את השפצלה: בקערה רחבה מערבבים את הקמח עם אגוז המוסקט. יוצרים תלולית של קמח וגומה רחבה במרכזה.
  3. יוצקים בהדרגה לתוך הגומה את הביצים ואת המים, מאחדים בעדינות בעזרת מזלג עד לקבלת בלילה אחידה (צריך להתקבל מרקם של בלילת פנקייק; אפשר להוסיף קמח להסמכה או מים לדילול לפי צורך).
  4. בסיר מרתיחים מים עם מלח. מניחים מעל הסיר מסננת עם חורים גדולים ויוצקים לתוך המסננת כמויות קטנות מהבלילה (כך שהיא תטפטף ישירות למים הרותחים). ממשיכים כך עם כל הבלילה ומערבבים בעדינות את הבצקניות שהתקבלו בתוך הסיר.
  5. כשכל הבצקניות צפות, שולים אותן בעזרת כף מחוררת מהמים ומעבירים מיד לאמבט מי קרח לצינון מוחלט. מסננים היטב ומשמנים במעט שמן זית.
  6. מכינים את הרוטב גבינה לבנה: מערבבים יחד את כל החומרים, ממליחים מעט ומצננים היטב במקרר עד שימוש.
  7. מגישים: במחבת רחבה וכבדה מחממים חמאה עד שהיא נמסה ומקבלת גוון חום וארומה אגוזית.
  8. מוסיפים מיד את הבצל, מערבבים מעט, ולאחר מכן מוסיפים את הבצקניות. מקפיצים יחד, מוסיפים את עלי הזעתר ומתבלים.
  9. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל גרידת לימון ומניחים לצד הבצקניות כף גדושה של רוטב גבינה לבנה.
  10. מעטרים בעלי רוקט צוננים ופריכים.המתכון מתוך אתר טרה של השף: יוגב ירוס
    שפצלה ברוטב גבינה וגרידת לימון. צילום: אתר טרה
    שפצלה ברוטב גבינה וגרידת לימון. צילום: אתר טרה

     

     

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 355.1 קק״ל 1420.2 קק״ל
פחמימות 9.3 גרם 37.3 גרם
שומן 32.6 גרם 130.5 גרם
נתרן 744.1 מ״ג 2976.5 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 24.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.2 גרם
שומן רווי 11.1 גרם 44.4 גרם
כולסטרול 160.1 מ״ג 640.2 מ״ג
סידן 145.5 מ״ג 582.0 מ״ג
ברזל 4.4 מ״ג 17.7 מ״ג
אשלגן 274.1 מ״ג 1096.4 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody