שפצלה עם רוטב ריזלינג, חמאה מתובלת והרינג מעושן

מאיר דנון מביא לכם מתכון לשפצלה עם רוטב ריזלינג, חמאה מתובלת והרינג מעושן - השילוב הגרמני האולטימטיבי במטבח עם מנה שיש בה הכל
מאיר דנון מביא לכם מתכון לשפצלה עם רוטב ריזלינג, חמאה מתובלת והרינג מעושן - השילוב הגרמני האולטימטיבי במטבח עם מנה שיש בה הכל
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    679
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 678.7 קק״ל 2714.8 קק״ל
    פחמימות 47.6 גרם 190.5 גרם
    שומן 39.9 גרם 159.5 גרם
    נתרן 572.8 מ״ג 2291.1 מ״ג
    חלבון 23.0 גרם 92.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 22.4 גרם 89.6 גרם
    כולסטרול 204.2 מ״ג 816.6 מ״ג
    סידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 363.3 מ״ג 1453.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    679
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 678.7 קק״ל 2714.8 קק״ל
    פחמימות 47.6 גרם 190.5 גרם
    שומן 39.9 גרם 159.5 גרם
    נתרן 572.8 מ״ג 2291.1 מ״ג
    חלבון 23.0 גרם 92.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 22.4 גרם 89.6 גרם
    כולסטרול 204.2 מ״ג 816.6 מ״ג
    סידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 363.3 מ״ג 1453.0 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור

זוהי מנה שמקורה באלזס – על התפר שבין גרמניה לצרפת. יש שמקפלים לתוך המנה קצפת (לא מתוקה) כדי להוסיף לה אווריריות. את מה שנשאר מהחמאה המתובלת אפשר לשמור במקפיא ולשלוף לשימושים שונים. מומלץ בחום להצטייד בכלי ייעודי להכנת שפצלה, הוא עולה 20 שקלים ואפשר למצוא אותו בכל חנות לכלי בית. אם אין לכם כלי ייעודי, גם מסננת עם חורים גדולים וגם פומפייה יעשו את העבודה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

חמאת פטרוזיליה ושאלוט

רוטב

שפצלה


אופן הכנה

  1. מכינים חמאה מתובלת: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון או במוט ריסוק ידני עד לקבלת חמאה בגוון ירקרק. מעבירים את החמאה לנייר אפייה ומגלגלים לגליל מהודק היטב. שומרים במקפיא עד 3 חודשים.
  2. מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה מביאים לרתיחה ציר דגים ויין לבן ומצמצמים לחצי מהכמות. מוסיפים שמנת ומבשלים עוד 3-2 דקות עד שהרוטב מצטמצם עוד קצת. טועמים ומתקנים תיבול במלח. מכבים את האש ושומרים בצד.
  3. מכינים את השפצלה: טורפים בקערה חלב וביצים לבלילה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה סמיכה אך חלקה (במרקם של בלילת עוגה).
  4. מביאים לרתיחה בסיר שפע מים עם מלח ומנמיכים את הלהבה לבינונית. מחזיקים מעל הסיר פומפיה או מסננת עם חורים גדולים ויוצקים לתוכה שליש מבלילת השפצלה. מערבבים במרץ עם כף גדולה כדי שהבלילה תנטוף באיטיות דרך החורים לתוך המים. מבשלים את השפצלה 2 דקות עד שהם צפים ומוציאים בעזרת כף מחוררת למגש משומן קלות. ממשיכים כך עם יתר הבלילה.
  5. מרכיבים את המנה: מחממים מחבת עם כף-שתיים מהחמאה המתובלת ומקפיצים בה פטריות 5 דקות על להבה גבוהה עד להזהבה יפה. יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים דקה שתיים עד שהרוטב מתחיל לבעבע. מוסיפים את השפצלה ומקפיצים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות. מוסיפים מחצית מהחמאה המתובלת שנותרה וממשיכים להקפיץ עד שהשפצלה נעטפים לגמרי ברוטב ומקבלים צבע ירקרק עדין.
  6. מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחות הגשה, מניחים מעל פרוסות מהדג המעושן ומגישים.

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שפצלה עם רוטב ריזלינג, חמאה מתובלת והרינג מעושן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בהצלחה! ספרי לנו איך יצא… (:

    Avatar
    Tamari Geva

    בחמאת פטרוזיליה ושאלוט לא מצוין שאלוט כי אם בצל

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות