
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים16
מצרכים
קראנץ תרד
-
1/2 ק"ג בצק שמרים עלים קפואמרודד ל-1.5 ס"מ
-
200 גרם עלי תרדשטופים וקצוצים
-
1 ביצה L
-
1 כפית מלח גס
שקשוקה
-
5 כפות שמן זית
-
2 קופסאות שימורים עגבניות חתוכות לקוביותMUTI
-
1 כף רסק עגבניותבשפופרת של MUTI
-
1 פלפל אדום גדולחתוך לקוביות או רצועות - או שני פלפלים קטנים
-
2 חופנים עלי תרד
-
10 שיני שוםפרוסות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניפרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
7 ביצים M
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה - לקישוט
אופן הכנה
- מכינים את הקראנץ תרד: פותחים את הבצק על משטח העבודה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- קוצצים את התרד ומפזרים על הבצק יחד עם מעט מלח ומגלגלים לגליל, חותכים את הגליל באמצע לאורכו וקולעים את שני חלקי הבצק (כמו חבל).
- חותכים באמצע כך שיתקבלו לנו 2 מאפים, מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
- מורחים את המאפים בביצה ומפזרים עוד מלח גס מעל.
- מכניסים לאפייה של 25 דקות בתנור שחומם מראש.
קראנץ תרד של אמיר דן. צילום: שניר גואטה - מכינים את השקשוקה: שמים שמן זית בתחתית המחבת, מכניסים את הפלפלים ומטגנים כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את השום, מערבבים קלות, אחרי דקה מוסיפים את העגבניות החתוכות של מוטי.
- כשהשקשוקה מתחילה לבעבע מוסיפים כף רסק עגבניות של מוטי, מערבבים בעדינות ומבשלים כמה דקות נוספות.
- כאשר הנוזלים התאדו והעגבניות, התרד והפלפלים התבשלו מוסיפים כפית מלח ופלפל, כף פפריקה אדומה. מערבבים היטב.
- במידה וחסרים לכם נוזלים ואתם רואים שהשקשוקה יבשה, תוסיפו מעט מים. השקשוקה צריכה להיות רכה ועסיסית לא קשה - מבשלים עוד כ-10 דק.
- זמן להכניס ביצים: יוצרים גומה בתוך תערובת השקשוקה ומכניסים ביצה אחר ביצה, מכסים את המחבת עד שהביצים מוכנות (לפי מידת העשייה האהובה עליכם), מפזרים קצת פטרוזיליה לקישוט ומגישים.
השקשוקה של יונית צוקרמן. צילום: שניר גואטה - מגישים: מגישים את השקשוקה יחד עם הקראנץ תרד ואוכלים יחד!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
480.0
קק״ל
1920.1
קק״ל
פחמימות
23.9
גרם
95.5
גרם
שומן
34.0
גרם
135.9
גרם
נתרן
2179.2
מ״ג
8716.8
מ״ג
חלבון
26.5
גרם
105.9
גרם
סיבים תזונתיים
8.1
גרם
32.3
גרם
שומן רווי
6.3
גרם
25.4
גרם
כולסטרול
580.3
מ״ג
2321.0
מ״ג
סידן
290.6
מ״ג
1162.5
מ״ג
ברזל
8.6
מ״ג
34.3
מ״ג
אשלגן
1667.7
מ״ג
6670.7
מ״ג
אבץ
2.8
מ״ג
11.0
מ״ג
תגובות (0)