שקשוקה בשר ותפוחי אדמה

מי אמר ששקשוקה לא יכולה להיות ארוחת צהריים? שי-לי ליפא מכינה שקשוקה בשר ותפוחי אדמה עם ביצים ורוטב משגע שדורש ניגוב עם הלחם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  2. קולפים וקוצצים דק את הבצל.
  3. מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, תפוחי אדמה ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. מוציאים את תפוחי האדמה והבצל לצלחת.
  4. מוסיפים בשר למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו לחום.
  5. מחזירים את תפוחי האדמה והבצל למחבת, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים 15-10 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 424.7 קק״ל 2548.0 קק״ל
פחמימות 22.1 גרם 132.9 גרם
שומן 25.8 גרם 154.8 גרם
נתרן 1363.4 מ״ג 8180.7 מ״ג
חלבון 28.9 גרם 173.5 גרם
סיבים תזונתיים 5.3 גרם 31.8 גרם
שומן רווי 7.4 גרם 44.6 גרם
כולסטרול 311.1 מ״ג 1866.8 מ״ג
סידן 133.9 מ״ג 803.7 מ״ג
ברזל 6.0 מ״ג 36.1 מ״ג
אשלגן 1085.1 מ״ג 6510.9 מ״ג
אבץ 4.7 מ״ג 27.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody