שקשוקה גבינת עיזים
שקשוקה כייפית של בוקר או של ארוחת ערב, בתוספת של גבינת עיזים רכה ועדינה בטעמים, שמשתלבת נפלא ומוסיפה מרקם נהדר. מתכון שכדאי לשמור.
שקשוקה כייפית של בוקר או של ארוחת ערב, בתוספת של גבינת עיזים רכה ועדינה בטעמים, שמשתלבת נפלא ומוסיפה מרקם נהדר. מתכון שכדאי לשמור.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.8 קק״ל 1449.1 קק״לפחמימות 19.1 גרם 95.6 גרםשומן 21.0 גרם 104.8 גרםנתרן 1004.8 מ״ג 5023.9 מ״גחלבון 22.7 גרם 113.5 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 40.3 גרםשומן רווי 8.7 גרם 43.4 גרםכולסטרול 315.5 מ״ג 1577.6 מ״גסידן 139.6 מ״ג 698.2 מ״גברזל 7.5 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 968.1 מ״ג 4840.4 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 27.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות290
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.8 קק״ל 1449.1 קק״לפחמימות 19.1 גרם 95.6 גרםשומן 21.0 גרם 104.8 גרםנתרן 1004.8 מ״ג 5023.9 מ״גחלבון 22.7 גרם 113.5 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 40.3 גרםשומן רווי 8.7 גרם 43.4 גרםכולסטרול 315.5 מ״ג 1577.6 מ״גסידן 139.6 מ״ג 698.2 מ״גברזל 7.5 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 968.1 מ״ג 4840.4 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 27.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 290 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
2 שום
-
8 עגבניות בינוניות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כפית פפריקה מתוקהאו חריפה
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
6 ביצים M
-
1חבילה או 150 גרם גבינות עזים
אופן הכנה
- מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים דקה-שתיים תוך כדי בחישה, עד הזהבה קלה (נזהרים שהשום לא יישרף).
- מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, פפריקה, כמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שנוצר מעין רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת- אחת לתוך קערית ומחליקים לתוך הגומות.
- מניחים את הגבינה, מכסים חלקית ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
אופן הכנה
- מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים דקה-שתיים תוך כדי בחישה, עד הזהבה קלה (נזהרים שהשום לא יישרף).
- מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, פפריקה, כמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שנוצר מעין רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת- אחת לתוך קערית ומחליקים לתוך הגומות.
- מניחים את הגבינה, מכסים חלקית ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן