תבנית של אושר: עוף עם בטטות בתנור

תמרה אהרוני ועומר מילר מסדרים לכם ארוחת צהריים או ערב מזינה וטעימה - עוף בתנור, בתוספת בטטות ובצלי שאלוט ברוטב משגע של דבש, סויה, תפוזים שום וג'ינג'ר
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

רוטב

תבנית

אופן הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. קולפים את השום והג’ינג’ר וחותכים אותם לפרוסות.
3. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב (אפשר בשביל החריפות להוסיף מעט צ’ילי גרוס/קצוץ).
4. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לרבעים לאורך.
5. קולפים את בצלי השאלוט.
6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה את העוף, הבטטות והבצלצלים.
7. יוצקים לתבנית את הרוטב ומערבבים היטב עם הידיים עד שהעוף והבטטות מצופים ברוטב.
8. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ-30 דק’.
10. אחרי 30 דק’ מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעוד כ-15 דק עד שהעוף משחים היטב.

עוף עם בטטות בתנור. צילום: שניר גואטה
עוף עם בטטות בתנור. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 613.9 קק״ל 2455.7 קק״ל
פחמימות 59.8 גרם 239.1 גרם
שומן 13.9 גרם 55.7 גרם
נתרן 696.9 מ״ג 2787.5 מ״ג
חלבון 56.2 גרם 224.9 גרם
סיבים תזונתיים 7.2 גרם 29.0 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 10.9 גרם
כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
סידן 116.2 מ״ג 464.6 מ״ג
ברזל 5.0 מ״ג 20.2 מ״ג
אשלגן 1192.4 מ״ג 4769.5 מ״ג
אבץ 6.2 מ״ג 24.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    רוני אביטל

    קליל טעים ומזין! כל הבית נהנה. תודה לפודי

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody