תבשיל אורז ובשר

חלי ממן מכינה ארוחה שלמה בסיר אחד: תבשיל אורז ובשר המשלב גם בשר בקר וגם בשר הודו, עשיר בתבלינים, קל ומהיר הכנה. ארוחת צהריים מושלמת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. בוררים היטב את האורז ושוטפים.
  2. מטגנים בסיר את הבצל עם כפית שמן זית, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשרים הטחונים ומפוררים אותם תוך כדי טיגון, עד שהם משנים את צבעם.
  3. מוסיפים את האורז ואת התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. לאחר כרבע שעה מערבבים את התבשיל, ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  5. לאחר הבישול משאירים מכוסה ל-10 דקות לפחות.
  6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את השקדים המולבנים.

מנה = ארוחת צהריים מלאה (מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 434.0 קק״ל 1736.0 קק״ל
פחמימות 7.8 גרם 31.1 גרם
שומן 29.7 גרם 118.7 גרם
נתרן 925.2 מ״ג 3700.7 מ״ג
חלבון 30.8 גרם 123.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.3 גרם
שומן רווי 9.5 גרם 37.8 גרם
כולסטרול 79.0 מ״ג 315.9 מ״ג
סידן 24.6 מ״ג 98.5 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.2 מ״ג
אשלגן 396.0 מ״ג 1584.0 מ״ג
אבץ 5.1 מ״ג 20.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    נאוה זהבי

    האם הכמות של האורז היא חצי כוס? נראה לי שזו טעות

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן. אכן חצי כוס אורז.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody