תבשיל אורז עם דג ופלפלים של ישראל אהרוני

רוצים לתקתק ארוחה שלמה בסיר אחד? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים תבשיל אורז עם דג ופלפלים שמבשלים בקלי קלות, שדרוג למנת הפאייה המפורסמת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות גסות.
  2. פורסים את השום והצ’ילי.
  3. חותכים את הפלפלים האדומים לפיסות גדולות.
  4. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים את הבזיליקום והבצל הירוק.
  5. חותכים את הדגים עם העצמות לפרוסות בעובי כ-2 ס”מ.
  6. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל, השום, הצ’ילי ועלי המרווה ומערבבים.
  7. מוסיפים את הפלפלים, עגבניות שרי המיובשות, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מכסים ומאדים במשך 3-4 דקות. מערבבים מדי פעם.
  8. מוסיפים את העגבניות ומחית הפלפלים ומערבבים.
  9. מוסיפים את האורז ומערבבים שוב.
  10. מוסיפים את המים בהדרגה, ב-2-3 סבבים, כמו שמכינים ריזוטו. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  11. בהוספת מים האחרונה מכניסים לסיר את חתיכות הדגים, מטביעים אותם בתוך האורז, ממלאים מים עד לכיסוי ומבשלים 10 דקות נוספות, או עד שהדגים מוכנים.
  12. מפזרים מעל את הבצל הירוק והבזיליקום ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 251.5 קק״ל 1006.1 קק״ל
פחמימות 10.2 גרם 40.6 גרם
שומן 17.5 גרם 69.9 גרם
נתרן 1541.8 מ״ג 6167.1 מ״ג
חלבון 17.9 גרם 71.6 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.7 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 10.2 גרם
כולסטרול 25.8 מ״ג 103.2 מ״ג
סידן 159.2 מ״ג 637.0 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 13.4 מ״ג
אשלגן 979.1 מ״ג 3916.2 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    איריס אוחיון

    שלום, כמה מים לתבשיל? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      1 ליטר מים, עדכנו את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody