תבשיל חורפי קל להכנה: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים

קדירת בשר חורפית, טעימה ומחממת: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים. מנה חגיגית, אבל פשוטה וקלה להכנה עם ניחוח משגע שימלא את כל הבית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

צלי כתף

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול.
  2. צורבים את פרוסות הבשר כ-2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת בשני סבבים).
  3. יוצקים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
  4. מוסיפים יין וסוכר חום ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים קורנפלור ואבקת מרק פטריות ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים ערמונים ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. מחזירים את פרוסות הבשר לסיר ומבשלים יחד עם הרוטב במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך ונימוח. אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 466.7 קק״ל 2800.5 קק״ל
פחמימות 18.7 גרם 112.1 גרם
שומן 20.1 גרם 120.5 גרם
נתרן 274.4 מ״ג 1646.6 מ״ג
חלבון 45.3 גרם 271.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.9 גרם
שומן רווי 5.4 גרם 32.4 גרם
כולסטרול 312.0 מ״ג 1872.0 מ״ג
סידן 40.9 מ״ג 245.6 מ״ג
ברזל 3.9 מ״ג 23.3 מ״ג
אשלגן 337.8 מ״ג 2026.7 מ״ג
אבץ 8.2 מ״ג 49.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody