תבשיל חורפי קל להכנה: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים

קדירת בשר חורפית, טעימה ומחממת: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים. מנה חגיגית, אבל פשוטה וקלה להכנה עם ניחוח משגע שימלא את כל הבית
קדירת בשר חורפית, טעימה ומחממת: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים. מנה חגיגית, אבל פשוטה וקלה להכנה עם ניחוח משגע שימלא את כל הבית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    460
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 459.7 קק״ל 2758.0 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 130.8 גרם
    סוכר 4.1 גרם 24.4 גרם
    שומן 17.6 גרם 105.6 גרם
    נתרן 404.4 מ״ג 2426.5 מ״ג
    חלבון 45.8 גרם 274.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 30.7 גרם
    כולסטרול 312.0 מ״ג 1872.0 מ״ג
    סידן 24.8 מ״ג 148.7 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 295.8 מ״ג 1775.0 מ״ג
    אבץ 8.1 מ״ג 48.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    460
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 459.7 קק״ל 2758.0 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 130.8 גרם
    סוכר 4.1 גרם 24.4 גרם
    שומן 17.6 גרם 105.6 גרם
    נתרן 404.4 מ״ג 2426.5 מ״ג
    חלבון 45.8 גרם 274.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 30.7 גרם
    כולסטרול 312.0 מ״ג 1872.0 מ״ג
    סידן 24.8 מ״ג 148.7 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 295.8 מ״ג 1775.0 מ״ג
    אבץ 8.1 מ״ג 48.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

צלי כתף

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול.
  2. צורבים את פרוסות הבשר כ-2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת בשני סבבים).
  3. יוצקים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
  4. מוסיפים יין וסוכר חום ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים קורנפלור ואבקת מרק פטריות ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים ערמונים ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. מחזירים את פרוסות הבשר לסיר ומבשלים יחד עם הרוטב במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך ונימוח. אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל חורפי קל להכנה: צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    עדי ברנע -משה

    מנה קלאסית לחורף ❤️❤️❤️

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות