תבשיל עדשים שחורות של שר פיטנס

שר פיטנס מכינה תבשיל עדשים שחורות ללא גלוטן, עם תוספת גזר ועלים ירוקים. משביע, טעים ופשוט להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

תבשיל

אופן הכנה

  1. שוטפים את העדשים ומשרים לפחות למשך שעתיים (ורצוי למשך הלילה). מסננים.
  2. קולפים וחותכים את הבצל והגזר לקוביות. קולפים ופורסים דק את השום. קוצצים את הפטרוזיליה והאורוגולה.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב, מאדים את הבצל והגזר, מוסיפים את השום ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים וממשיכים לבשל במשך 25 דקות על אש בינונית עד לריכוך העדשים והסמכת התבשיל, אך לא עד לפירוק העדשים.
  6. מעבירים את התבשיל לקערה ומוסיפים מעל את הפטרוזיליה והאורוגולה.
  7. מתבלים במיץ הלימון ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 108.4 קק״ל 866.9 קק״ל
פחמימות 17.4 גרם 139.2 גרם
שומן 1.7 גרם 13.9 גרם
נתרן 371.5 מ״ג 2972.3 מ״ג
חלבון 6.4 גרם 51.5 גרם
סיבים תזונתיים 4.7 גרם 37.4 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 1.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 63.1 מ״ג 504.8 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 14.2 מ״ג
אשלגן 234.3 מ״ג 1874.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody