תבשיל קינואה, בטטה וכל ירוקי ארצנו. טבעוני, בטח שטבעוני!

מחפשים תבשיל סתוי טעים ובריא? דפנה קרמר מכינה תבשיל קינואה ובטטה טבעוני עם שפע של צמחי תבלין ירוקים המשתלבים יחד בהרמוניה מושלמת
מחפשים תבשיל סתוי טעים ובריא? דפנה קרמר מכינה תבשיל קינואה ובטטה טבעוני עם שפע של צמחי תבלין ירוקים המשתלבים יחד בהרמוניה מושלמת
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    389
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 389.1 קק״ל 1556.4 קק״ל
    פחמימות 56.4 גרם 225.5 גרם
    שומן 6.9 גרם 27.7 גרם
    נתרן 907.6 מ״ג 3630.2 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 45.9 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 79.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 473.3 מ״ג 1893.2 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 2774.6 מ״ג 11098.3 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    389
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 389.1 קק״ל 1556.4 קק״ל
    פחמימות 56.4 גרם 225.5 גרם
    שומן 6.9 גרם 27.7 גרם
    נתרן 907.6 מ״ג 3630.2 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 45.9 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 79.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 473.3 מ״ג 1893.2 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 2774.6 מ״ג 11098.3 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור

הוזמנתי כלאחר כבוד לארוחת thanksgiving חברתית, טבעונית.

 

כללי הפורמט – כל אחד מהמוזמנים ‘מדרדס’ את תרומתו לשלל הקבוצתי במקסימום אהבה ויצירתיות, והכל נטו ״פרי האדמה״.

כן כן, בדיוק אותה ארוחה שבה נהוג למשוך תרנגול הודו שמן ועסיסי במרינדת דבש ופפריקה, למלא את קרביו בכל טוב ולהשליכו לתנור לתקופת שיזוף ארוכה שבסופה יככב במרכז שולחן חג ההודיה. 

 

אז לא הפעם. לא כאן. כאן הכל פרי ביטנה של מאמא אדמה ובחסות נפלאות העונה.

 

יש להודות שמעט ממורמרת מהאתגר (הטבעוני), אני ניגשת לחיפוש ממוקד בוויקיפדיה שמחדד לי שמהות החג הטוב היא ״ביטוי אסירות תודה על יבולי הסתיו והכרת תודה כללית לאלוהים״. 

התעודדתי מיד! אלה דברים שמאד בקלות אני מתחברת אליהם. לבטח בעונת הסתיו הנפלאה.

המרמור התחלף בחגיגת הודיה משלי על השפע הזמין של סוף נובמבר.

קפיצה קצרה לשוק הקרוב למקום מגוריי (משק קנטור שהוא בעצמו סוג של קרנבל הודיה פקוק וצבעוני בימי שישי) מחזירה אותי הביתה שעה קלה מאוחר יותר עם שפע טרי ויפיפה בקשת מרגשת של גוונים וברור לי שיהיה מאד קשה לחטוא לטעמים הטבעיים הנהדרים המונחים לפני כחומר גלם;

גרגר נחלים, סירפד, עולש מצוי, גדילן מצוי, עירית, סלרי, מיני דלועים וחמוציות. אלו הם רק חלק ממה שליקטתי בשוק. לא פשוט היה לעצור את טראנס הקניה נוכח המצאי הרב ומנקר העיניים.

 

עם כניסתי למטבח אני מעמידה סיר לא מתחכם של קינואה נטורל שיהיה הבסיס של המנה המנצחת שלי.

במחבת, על הלהבה הסמוכה, מוקפצות קוביות קטנות וכתומות של מיני דלועים עונתיים בשמן זית סמיך עם שום, מלח פרסי, ופלפל אנגלי טחון. המטבח מתמלא לאיטו בריחות נהדרים שיהפכו ממש בקרוב לסלט שמח, בריא ויפיפה שכולו הודיה לסתיו ולאלוהי הדברים הקטנים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קינואה

סלט

תיבול


אופן הכנה

  1. מבשלים את הקינואה עם המים והמלח על להבה נמוכה למשך 25 דקות (או יותר, לפי הצורך).
  2. מקלפים את הדלעת והבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
  3. חותכים את שיני השום לרצועות דקיקות.
  4. יוצקים את השמן למחבת כבדה, מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הדלועים ומטגנים עד ריכוך ושיזוף.
  5. מעבירים את הקינואה ותכולת המחבת לקערה ומקררים כחצי שעה לטמפרטורת החדר.
  6. קוצצים דק את הבזיליקום, גרגר הנחלים, העולש, הגדילן, הסירפד, העירית וגבעולי הסלרי.
  7. מוסיפים את מיקס הירוקים לקערת הקינואה והירקות.
  8. מוסיפים את החמוציות. מתבלים במלח ופלפל.
  9. יוצקים את שמן הזית. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בחיוך. 
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל קינואה, בטטה וכל ירוקי ארצנו. טבעוני, בטח שטבעוני!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות