תכלס, הכי טעים: קבבוני דגים וקוסקוס
המנה המושלמת לארוחת שישי בערב שכולם אוהבים, מתכון לקבבוני דגים וקוסקוס שימלאו לכם את הבית בריחות וטעמים של סוף השבוע, שבת שלום!
המנה המושלמת לארוחת שישי בערב שכולם אוהבים, מתכון לקבבוני דגים וקוסקוס שימלאו לכם את הבית בריחות וטעמים של סוף השבוע, שבת שלום!
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.1 קק״ל 1945.3 קק״לפחמימות 21.9 גרם 109.6 גרםשומן 16.2 גרם 81.2 גרםנתרן 2746.0 מ״ג 13729.9 מ״גחלבון 35.6 גרם 177.8 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 20.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 8.9 גרםכולסטרול 114.6 מ״ג 572.9 מ״גסידן 88.0 מ״ג 439.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 1105.0 מ״ג 5525.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות389
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.1 קק״ל 1945.3 קק״לפחמימות 21.9 גרם 109.6 גרםשומן 16.2 גרם 81.2 גרםנתרן 2746.0 מ״ג 13729.9 מ״גחלבון 35.6 גרם 177.8 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 20.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 8.9 גרםכולסטרול 114.6 מ״ג 572.9 מ״גסידן 88.0 מ״ג 439.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 1105.0 מ״ג 5525.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 6.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 29 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 389 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
750 גרם דג לוקוספילה קצוץ לקוביות קטנות
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
2 כפות פירורי לחם
-
1 כף שמן זית
-
1 ביצה L
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
8 שיני שוםקצוצות קטן
-
1/2 כף מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית אבקת מרק עוףאם לא רוצים אבקת מרק, להוסיף רבע כף מלח דק
רוטב
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 ראש שוםקלוף
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
3 פלפלים יבשים חריפים בינונייםלא חובה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחתוך לרצועות
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחתוך לרצועות
-
1/4 צרור כוסברה
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
3 פרוסות לימון כבושאו כפית גרידת לימון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כף מלח דק
-
1 קורט סוכר לבן
-
1 כף רסק עגבניותאו 3 עגבניות חתוכות
קישוט
-
1 פלפל יבש מתוק בינונילא חובה
קוסקוס
-
1 חבילה קוסקוס דקשל קוסקוס מזון
אופן ההכנה
- מכינים את הקבבונים: במעבד מזון קוצצים יחד את הבצל, שליש צרור פטרוזיליה קצוצה, שליש צרור כוסברה קצוצה ו-8 שיני שום.
- מערבבים בקערה יחד עם הדג הקצוץ את תערובת הקצוצים. מוסיפים פירורי לחם וכף שמן זית.
- מוסיפים כפית פפריקה אדומה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וכפית מרק עוף. התיבול של הקציצה צריך להיות עדין מאחר והלוקוס הוא דג עשיר וטעים כמו שהוא.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים את העיסה לשעה מנוחה במקרר מכוסה בניילון נצמד סנו.
- מחממים תנור - רוזייר לחום של 180 מעלות.
- אחרי שעה צרים מהעיסה קציצות, באיזה גודל שאוהבים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דק’.
- מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז’ - סיר רחב ושטוח מחממים שמן בכמות שתכסה את תחתית הסיר.
- מוסיפים ראש שום מופרד לשיניים, את רסק העגבניות/ העגבניות, את רצועות הפלפל האדום, הפלפל הירוק החריף, פלפל אדום חריף,הלימון הכבוש/ גרידת הלימון, מעט סוכר ומטגנים 2-3 דקות עד לריכוך קל.
- מוסיפים רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ורבע צרור כוסברה קצוצה ומתבלים בכף מלח, כף פפריקה אדומה, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל לבן, רבע כפית כורכום ואת הפלפלים היבשים החריפים.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מבשלים כ-10 דק’ עד שהרוטב מסמיך מעט ומקבל את כל הטעמים.
- מוסיפים את הקציצות האפויות לסיר, מפזרים עוד קצת כוסברה קצוצה מעל ומשקשקים את הסיר בעדינות כך שהקציצות יעטפו היטב ברוטב.
- מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן ומגישים יחד עם הקציצות והרבה רוטב.
אופן ההכנה
- מכינים את הקבבונים: במעבד מזון קוצצים יחד את הבצל, שליש צרור פטרוזיליה קצוצה, שליש צרור כוסברה קצוצה ו-8 שיני שום.
- מערבבים בקערה יחד עם הדג הקצוץ את תערובת הקצוצים. מוסיפים פירורי לחם וכף שמן זית.
- מוסיפים כפית פפריקה אדומה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וכפית מרק עוף. התיבול של הקציצה צריך להיות עדין מאחר והלוקוס הוא דג עשיר וטעים כמו שהוא.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים את העיסה לשעה מנוחה במקרר מכוסה בניילון נצמד סנו.
- מחממים תנור - רוזייר לחום של 180 מעלות.
- אחרי שעה צרים מהעיסה קציצות, באיזה גודל שאוהבים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דק’.
- מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז’ - סיר רחב ושטוח מחממים שמן בכמות שתכסה את תחתית הסיר.
- מוסיפים ראש שום מופרד לשיניים, את רסק העגבניות/ העגבניות, את רצועות הפלפל האדום, הפלפל הירוק החריף, פלפל אדום חריף,הלימון הכבוש/ גרידת הלימון, מעט סוכר ומטגנים 2-3 דקות עד לריכוך קל.
- מוסיפים רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ורבע צרור כוסברה קצוצה ומתבלים בכף מלח, כף פפריקה אדומה, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל לבן, רבע כפית כורכום ואת הפלפלים היבשים החריפים.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מבשלים כ-10 דק’ עד שהרוטב מסמיך מעט ומקבל את כל הטעמים.
- מוסיפים את הקציצות האפויות לסיר, מפזרים עוד קצת כוסברה קצוצה מעל ומשקשקים את הסיר בעדינות כך שהקציצות יעטפו היטב ברוטב.
- מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן ומגישים יחד עם הקציצות והרבה רוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (9)
דג לוקוס ממש יקר.. יש אפשרות לשים דג אחר?
היי, אפשר להכין עם כל דג לבן אחר (דניס, לברק, מוסר) בהצלחה!
כמה זמן מבשלים את הקציצות ברוטב ?
בערך 25 דקות. לא לבשל הרבה מדי.