סנו רקע

תענוג קריר לקיץ – עוגת גלידה ריסס

בימים החמים אין משהו טעים ומרענן יותר מאשר עוגת גלידה. תוסיפו לה ציפוי שוקולד מפנק, וחמאת בוטנים, ותקבלו עוגת גלידה ריסס שלא תפסיקו לאכול
בימים החמים אין משהו טעים ומרענן יותר מאשר עוגת גלידה. תוסיפו לה ציפוי שוקולד מפנק, וחמאת בוטנים, ותקבלו עוגת גלידה ריסס שלא תפסיקו לאכול
  • בתיה שורק
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4710
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4709.7 קק״ל 4709.7 קק״ל
    פחמימות 253.5 גרם 253.5 גרם
    שומן 374.8 גרם 374.8 גרם
    נתרן 884.0 מ״ג 884.0 מ״ג
    חלבון 73.0 גרם 73.0 גרם
    סיבים תזונתיים 29.6 גרם 29.6 גרם
    שומן רווי 184.9 גרם 184.9 גרם
    כולסטרול 69.0 מ״ג 69.0 מ״ג
    סידן 162.0 מ״ג 162.0 מ״ג
    ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 1838.5 מ״ג 1838.5 מ״ג
    אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4710
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4709.7 קק״ל 4709.7 קק״ל
    פחמימות 253.5 גרם 253.5 גרם
    שומן 374.8 גרם 374.8 גרם
    נתרן 884.0 מ״ג 884.0 מ״ג
    חלבון 73.0 גרם 73.0 גרם
    סיבים תזונתיים 29.6 גרם 29.6 גרם
    שומן רווי 184.9 גרם 184.9 גרם
    כולסטרול 69.0 מ״ג 69.0 מ״ג
    סידן 162.0 מ״ג 162.0 מ״ג
    ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 1838.5 מ״ג 1838.5 מ״ג
    אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
גלידות וארטיקים
בתיה שורק
X

3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


תוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עד להמסה מלאה, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  2. מניחים בתבנית אינגליש קייק נייר אפייה, ויוצקים חצי מכמות השוקולד, ומשטחים לפיזור אחיד.
  3. מעבירים למקפיא (את השוקולד שנשאר שומרים בצד).
  4. מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם יוגורט רך, עוצרים, מוסיפים חלב מרוכז, מקציפים מעט, מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם יציב מאוד.
  5. יוצקים בתבנית על פני השוקולד, מפזרים בוטנים ושוקולד ובעדינות בעזרת כפית/סכין מפזרים מעט את התוספות, לא יותר מידי שלא ישקעו.
  6. מעבירים למקפיא להתייצבות.
  7. ממיסים את השוקולד הנותר בפולסים במיקרוגל, יוצקים על גבי הגלידה ומשטחים.
  8. מעבירים לשקית זילוף חמאת בוטנים, מציירים פסים לרוחב במרווחים של 2 ס”מ ובעזרת שיפוד/צ’ופסטיק “מושכים” 3 קווים מלמעלה למטה, הופכים את העוגה ואז שוב 3 קווים לצד השני.
  9. מחזירים למקפיא, עוגת הגלידה חייבת להתייצב לפחות ל-12 שעות.

    עוגת גלידה ריסס
    עוגת גלידה ריסס. צילום: בתיה שורק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תענוג קריר לקיץ – עוגת גלידה ריסס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מירי הולנדר

    הי. כמה שוקולד ממיסים לתחתית, וכמה נשאר לזילוף למעלה? לא ציינת את זה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירי, מחצית מהכמות לתחתית ומחצית מהכמות לציפוי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות