רקע דוד משה

תפוחי אדמה אפויים פעמיים

תפוחי אדמה אפויים פעמיים עם שדרוגים חלומיים ומפנקים. טעים בתור תוספת למנה או בתור ארוחה קטנה בפני עצמה, כל כך טעים שאפילו הילדים אוהבים!
תפוחי אדמה אפויים פעמיים עם שדרוגים חלומיים ומפנקים. טעים בתור תוספת למנה או בתור ארוחה קטנה בפני עצמה, כל כך טעים שאפילו הילדים אוהבים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    209
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 208.9 קק״ל 1253.5 קק״ל
    פחמימות 9.2 גרם 55.3 גרם
    שומן 17.0 גרם 101.8 גרם
    נתרן 9388.0 מ״ג 56327.8 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 34.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 47.3 גרם
    כולסטרול 30.9 מ״ג 185.6 מ״ג
    סידן 124.3 מ״ג 745.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 822.5 מ״ג 4935.1 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    209
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 208.9 קק״ל 1253.5 קק״ל
    פחמימות 9.2 גרם 55.3 גרם
    שומן 17.0 גרם 101.8 גרם
    נתרן 9388.0 מ״ג 56327.8 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 34.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 47.3 גרם
    כולסטרול 30.9 מ״ג 185.6 מ״ג
    סידן 124.3 מ״ג 745.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 822.5 מ״ג 4935.1 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה.
  2. מורחים את תפוחי האדמה בשמן ויוצרים מצע של מלח גס בתחתית התבנית.

    מורחים את תפוחי האדמה בשמן זית. צילום: נמרוד סונדרס
    מורחים את תפוחי האדמה בשמן זית. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מניחים את תפוחי האדמה על מצע המלח  ואופים במשך שעה או עד לריכוך (תלוי בגודלם).

    אופים על מלח. צילום: נמרוד סונדרס
    אופים על מלח. צילום: נמרוד סונדרס

  4. מכינים את המלית: מבשלים את כל החומרים יחד, מרסקים גס בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתבלים במלח במידת הצורך.
  5. מרוקנים את תפוחי האדמה: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חורצים את תפוחי האדמה לאורכם  בלי להגיע עד הסוף.

    מרוקנים את התפוד. צילום: נמרוד סונדרס
    מרוקנים את התפוד. צילום: נמרוד סונדרס

  6. מועכים בעזרת כפפת מטבח או מגבת את החלק העליון והתחתון של תפוח האדמה כך שהפתח יחשוף את הפנים של התפוח ובעזרת כף מוציאים חלק מהפנים ושומרים למלית. מקפידים לשמור על הצורה העגולה ועל קליפת התפוד בשלמותה.
  7. מועכים את תוכן תפוחי האדמה שהוצאנו ומערבבים עם המלית. טועמים ומתבלים במידת הצורך.
  8. ממלאים ואופים שוב: ממלאים את התפודים, כך שהמלית בולטת החוצה ומחזירים לתנור ל-15 דקות או עד להשחמה יפה.
  9. מגישים עם כפית שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעל.
    ממלאים את תפוחי האדמה במלית ואופים שוב. צילום: נמרוד סונדרס
    ממלאים את תפוחי האדמה במלית ואופים שוב. צילום: נמרוד סונדרס

    מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה. צילום: נמרוד סונדרס
    מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי אדמה אפויים פעמיים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות