תפוחי אדמה בתנור עם טפנד זיתים משגע
תפוחי אדמה בתנור הם התוספת הקלאסית לכל ארוחה. אם תרצו לגוון מעט את המסורת, שי-לי ליפא מציעה מתכון לטפנד זיתים טעים בטירוף שמשדרג את המנה
תפוחי אדמה בתנור הם התוספת הקלאסית לכל ארוחה. אם תרצו לגוון מעט את המסורת, שי-לי ליפא מציעה מתכון לטפנד זיתים טעים בטירוף שמשדרג את המנה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.0 קק״ל 2544.0 קק״לפחמימות 44.5 גרם 356.2 גרםשומן 12.1 גרם 96.4 גרםנתרן 1290.4 מ״ג 10323.4 מ״גחלבון 5.2 גרם 41.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.9 מ״ג 94.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 10.9 מ״ג 87.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות318
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.0 קק״ל 2544.0 קק״לפחמימות 44.5 גרם 356.2 גרםשומן 12.1 גרם 96.4 גרםנתרן 1290.4 מ״ג 10323.4 מ״גחלבון 5.2 גרם 41.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.9 מ״ג 94.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 10.9 מ״ג 87.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 318 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כף מלח דק
טפנד
-
1 כוס זיתים ירוקיםמגולענים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
6 עלי בזיליקום
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- חותכים כל תפוח אדמה ל6 פלחים.
- מניחים תפוחי אדמה בסיר גדול, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים מלח
ומביאים לרתיחה. - מבשלים 10 דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
- מרסקים במעבד מזון את חומרי הטפנד, עד לקבלת תערובת במרקם גס. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
- מוסיפים את הטפנד לתפוחי האדמה ומערבבים.
- מניחים בתבנית בשכבה אחת.
- אופים בתנור החם 35-30 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים קלות ורכים (לא משחימים כדי שהטפנד לא יישרף).
אופן הכנה
- חותכים כל תפוח אדמה ל6 פלחים.
- מניחים תפוחי אדמה בסיר גדול, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים מלח
ומביאים לרתיחה. - מבשלים 10 דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
- מרסקים במעבד מזון את חומרי הטפנד, עד לקבלת תערובת במרקם גס. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
- מוסיפים את הטפנד לתפוחי האדמה ומערבבים.
- מניחים בתבנית בשכבה אחת.
- אופים בתנור החם 35-30 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים קלות ורכים (לא משחימים כדי שהטפנד לא יישרף).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן