תפוחי אדמה פריכים עם שום, תבלינים ושמן זית בנינג’ה פודי

ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה בסיר נינג'ה פודי בלי צורך בתנור או כיריים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לששה פלחים. קולפים את שיני השום וכותשים את השום.
  2. מרסקים מעט את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
  3. מעבירים את תפוחי האדמה לסלסלת cook and crisp המונחת בתוך הסיר הקרמי ומוזגים מעל 1/2 כוס מים. סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ומוודאים שהשסתום העליון על מצב Seal.
  4. לוחצים על מצב “סיר לחץ” ומכוונים לעוצמה נמוכה. מכוונים ל-3 דקות ולוחצים על “התחל”.
  5. בתום 3 דקות משחררים את האוויר על ידי הזזה של השסתום העליון למצב Vent.
  6. בקערה קטנה מערבבים היטב את שמן הזית, השום הכתוש, זרעי הכוסברה, זרעי הכמון, הצ’ילי, הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל והלימון.
  7. פותחים את מכסה הסיר, צובעים בעזרת מברשת את תפוחי האדמה שבסיר בתערובת שמן הזית והתבלינים ואת את מה שנותר בקערה שופכים על תפוחי האדמה שעל הסלסלה לתוך הסיר.
  8. סוגרים את מכסה ההשחמה בוחרים בכפתור “טיגון באוויר חם” מכוונים את הטמפ’ ל-200 מעלות למשך 30 דקות ומפעילים. לאחר 15 דקות אפשר לפתוח את המכסה בזהירות, לנער מעט את תפוחי האדמה בזהירות או בעזרת כף, ולהמשיך בבישול עוד 15 דקות עד לפריכות הרצויה.
  9. בסיום הבישול, מוציאים בזהירות את הסלסילה, מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, קוצצים את הכוסברה ומפזרים על תפוחי האדמה. מגישים מיד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 142.5 קק״ל 569.9 קק״ל
פחמימות 4.5 גרם 18.2 גרם
שומן 14.7 גרם 58.6 גרם
נתרן 778.1 מ״ג 3112.4 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 3.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 30.9 מ״ג 123.5 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 361.8 מ״ג 1447.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody