
הפטנט של יונית צוקרמן לתפוחי אדמה קראנצ’יים במיוחד
מה הסוד לתפוחי אדמה קראנצ'יים בטירוף? תוספת סודה לשתייה! ולא צריך אפילו לקלוף את תפוחי האדמה - מתכון הכי פשוט וקריספי שטעמתם
מה הסוד לתפוחי אדמה קראנצ'יים בטירוף? תוספת סודה לשתייה! ולא צריך אפילו לקלוף את תפוחי האדמה - מתכון הכי פשוט וקריספי שטעמתם
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.3 קק״ל 1694.6 קק״לפחמימות 69.4 גרם 624.2 גרםשומן 82.4 גרם 741.2 גרםנתרן 1324.0 מ״ג 11916.2 מ״גחלבון 69.1 גרם 621.5 גרםסיבים תזונתיים 69.0 גרם 621.0 גרםשומן רווי 70.9 גרם 637.8 גרםכולסטרול 69.0 מ״ג 621.0 מ״גסידן 69.1 מ״ג 622.2 מ״גברזל 69.1 מ״ג 621.7 מ״גאשלגן 69.1 מ״ג 622.2 מ״גאבץ 69.0 מ״ג 621.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.3 קק״ל 1694.6 קק״לפחמימות 69.4 גרם 624.2 גרםשומן 82.4 גרם 741.2 גרםנתרן 1324.0 מ״ג 11916.2 מ״גחלבון 69.1 גרם 621.5 גרםסיבים תזונתיים 69.0 גרם 621.0 גרםשומן רווי 70.9 גרם 637.8 גרםכולסטרול 69.0 מ״ג 621.0 מ״גסידן 69.1 מ״ג 622.2 מ״גברזל 69.1 מ״ג 621.7 מ״גאשלגן 69.1 מ״ג 622.2 מ״גאבץ 69.0 מ״ג 621.0 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כף מלח גס
-
1 כף אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות עם הקליפה ומכניסים לסיר. ממלאים את הסיר במים רותחים לכיסוי תפוחי האדמה.
- מוסיפים לסיר כף סודה לשתייה וכף מלח גס ומבשלים במשך 10 דקות בדיוק.
- לאחר 10 דקות מסננים את תפוחי האדמה, מניחים על מגבת ומקררים במשך 30 דקות.
- מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לתוך קערה, מוסיפים את שמן הזית, כפית מלח וכפית פלפל שחור גס ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופים בשמן זית.
מערבבים טוב טוב עד שתפוחי האדמה מצופים בשמן זית - בתבנית גדולה מפזרים את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 45-50 דקות במצב טורבו.
- תפוחי האדמה מוכנים כשצבעם מוזהב יפה.
- לתוספת קראנצ’יות אופים 10 דקות אחרונות במצב גריל, בחום של 200 מעלות.
תפוחי אדמה קראנצ’יים - הסוד הוא תוספת סודה לשתייה! צילום: יונית צוקרמן
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות עם הקליפה ומכניסים לסיר. ממלאים את הסיר במים רותחים לכיסוי תפוחי האדמה.
- מוסיפים לסיר כף סודה לשתייה וכף מלח גס ומבשלים במשך 10 דקות בדיוק.
- לאחר 10 דקות מסננים את תפוחי האדמה, מניחים על מגבת ומקררים במשך 30 דקות.
- מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לתוך קערה, מוסיפים את שמן הזית, כפית מלח וכפית פלפל שחור גס ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופים בשמן זית.
- בתבנית גדולה מפזרים את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 45-50 דקות במצב טורבו.
- תפוחי האדמה מוכנים כשצבעם מוזהב יפה.
- לתוספת קראנצ’יות אופים 10 דקות אחרונות במצב גריל, בחום של 200 מעלות.
בשיתוף עם דוד משה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
מעולללללההה!! תודה

10 דקות לאחר שהמים רתחו?

לא, לבשל במשך 10 דקות.
יצא מעולה, טרפו הכל ולא נשאר פירור

אזה כיף!
יצא מושלם!