בקלאווה מטורפת של קרין גורן, מי מרתיח מים לתה?

תרתיחו מים לתה! קרין גורן סידרה לכם מתכון לבקלאווה מטורפת, מאפה מושלם, בעל שכבות, מתוק וכל כך טעים מדפי פילו ובמילוי אגוזים שאפשר להכין בבית
תרתיחו מים לתה! קרין גורן סידרה לכם מתכון לבקלאווה מטורפת, מאפה מושלם, בעל שכבות, מתוק וכל כך טעים מדפי פילו ובמילוי אגוזים שאפשר להכין בבית
  • קרין גורן
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    8856
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8856.2 קק״ל 8856.2 קק״ל
    פחמימות 932.8 גרם 932.8 גרם
    שומן 550.5 גרם 550.5 גרם
    נתרן 2791.7 מ״ג 2791.7 מ״ג
    חלבון 60.3 גרם 60.3 גרם
    סיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 175.6 גרם 175.6 גרם
    כולסטרול 215.0 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 218.7 מ״ג 218.7 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 990.6 מ״ג 990.6 מ״ג
    אבץ 2773.8 מ״ג 2773.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    8856
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8856.2 קק״ל 8856.2 קק״ל
    פחמימות 932.8 גרם 932.8 גרם
    שומן 550.5 גרם 550.5 גרם
    נתרן 2791.7 מ״ג 2791.7 מ״ג
    חלבון 60.3 גרם 60.3 גרם
    סיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 175.6 גרם 175.6 גרם
    כולסטרול 215.0 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 218.7 מ״ג 218.7 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 990.6 מ״ג 990.6 מ״ג
    אבץ 2773.8 מ״ג 2773.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים והסוכר 20 דקות ברתיחה עדינה עד הסמכה. מוסיפים את הלימון ומי הזהר. מסירים מהאש ומקררים לגמרי.
  2. מכינים את המלית: טוחנים את האגוזים במעבד המזון את הקינמון וטוחנים קצרות.
  3. מרכיבים את הבקלאווה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מעורבבת עם שמן (או בסמנה). מכסים בעלה פילו נוסף ומשמנים.
  4. מניחים פס מהמלית בשליש התחתון של הבצק, במרחק 3 אצבעות מהקצה.
  5. מגלגלים על שיפוד עבה (לא מהודק מדי). מק’ווצ’צ’ים, לוחצים את הקצוות כלפי המרכז, לקבלת גליל מקומט (ראו סרטון).
  6. חוזרים על הפעולה, מניחים את הגלילים צמודים על גבי תבנית משומנת, מסודרים בצורה של ספירלה.
  7. מברישים ביתרת החמאה מלמעלה.
  8. מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות.
  9. מסירים את שולי התבנית הקפיצית, חותכים את הרולדה בסכין חדה למנות, כמו שחותכים פיצה (לפני האפייה! אחריה הכל יהיה קריספי ויתפורר) ומחזירים את שולי התבנית הקפיצית מסביב לרולדה.
  10. מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד הזהבה.
  11. מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד מוזגים סירופ קר על הבקלאווה החמה. הסירופ ייספג בתוך זמן קצר מאד.
  12. מקשטים: מפזרים פיסטוקים טחונים, מצננים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בקלאווה מטורפת של קרין גורן, מי מרתיח מים לתה?

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    חנה ראובן

    אין עלייך קרין! אלופה ?

תגובות (20)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תבנית עגולה קפיצית 26 ס”מ.

    Avatar
    גבריאל גבריאל

    תודה רבה על המתכון:) מה את מציעה כתחליף לחמאה (אני מניחה שאם מרגרינה – אז ללא שמן)? ולגבי אחסון וכמה זמן נשמר? תודה רבה רבה!!

      Avatar
      מערכת Foody

      מרגרינה או מחמאה. נשמר עד שבוע בכלי אטום במקום קריר, יבש ומוצל.

      Avatar
      שרון

      תודה על מתכון בהיר וטעים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות