-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7240.1 קק״ל 7240.1 קק״לפחמימות 972.6 גרם 972.6 גרםשומן 340.1 גרם 340.1 גרםנתרן 453.5 מ״ג 453.5 מ״גחלבון 73.9 גרם 73.9 גרםסיבים תזונתיים 19.5 גרם 19.5 גרםשומן רווי 174.2 גרם 174.2 גרםכולסטרול 564.9 מ״ג 564.9 מ״גסידן 288.7 מ״ג 288.7 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1760.1 מ״ג 1760.1 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות7240
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7240.1 קק״ל 7240.1 קק״לפחמימות 972.6 גרם 972.6 גרםשומן 340.1 גרם 340.1 גרםנתרן 453.5 מ״ג 453.5 מ״גחלבון 73.9 גרם 73.9 גרםסיבים תזונתיים 19.5 גרם 19.5 גרםשומן רווי 174.2 גרם 174.2 גרםכולסטרול 564.9 מ״ג 564.9 מ״גסידן 288.7 מ״ג 288.7 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1760.1 מ״ג 1760.1 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 7240 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסבוסה
-
300 גרם סולת
-
50 גרם סוכר לבן
-
10 גרם אבקת אפייה
-
200גרם או 1 גביע שמנת חמוצה 28%
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 9%
-
50 גרם חמאה
-
50 מ"ל שמן קנולה
-
1 ביצה L
בננות מקורמלות
-
3 בננות בינוניותבשלות, קלופות ופרוסות
-
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
2 כפיות תמצית וניל
הגשה
-
גרוסים
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את עוגת הסולת: מערבבים את כל רכיבי הבסבוסה, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים.
- אופים בתנור במשך כ-35 דקות עד שהעוגה מקבלת קראסט זהוב בשוליים. מוציאים לצינון.
- במקביל מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר תוך כדי ערבוב. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. יוצקים את הסירופ החם על העוגה ונותנים לסירופ להיספג ולהתקרר יחד עם העוגה.
- בינתיים, מכינים את הבננות המקורמלות ברוטב: מביאים לסף רתיחה את השמנת עם הסוכר והווניל, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות עד שהשמנת מסמיכה ומצהיבה והופכת לקרמל. מוסיפים את הבננות וממשיכים לבשל עוד כ-3 דקות. מצננים.
- פורסים את העוגה, בוזקים מעל העוגה את הבננות המקורמלות, הפיסטוקים וקצת מהרוטב.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את עוגת הסולת: מערבבים את כל רכיבי הבסבוסה, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים.
- אופים בתנור במשך כ-35 דקות עד שהעוגה מקבלת קראסט זהוב בשוליים. מוציאים לצינון.
- במקביל מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר תוך כדי ערבוב. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. יוצקים את הסירופ החם על העוגה ונותנים לסירופ להיספג ולהתקרר יחד עם העוגה.
- בינתיים, מכינים את הבננות המקורמלות ברוטב: מביאים לסף רתיחה את השמנת עם הסוכר והווניל, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות עד שהשמנת מסמיכה ומצהיבה והופכת לקרמל. מוסיפים את הבננות וממשיכים לבשל עוד כ-3 דקות. מצננים.
- פורסים את העוגה, בוזקים מעל העוגה את הבננות המקורמלות, הפיסטוקים וקצת מהרוטב.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן