אזהרה! יש לקרוא את המתכון על בטן מלאה: מנסף מושלם!

ליאור שרף מכין ארוחה בשרית משגעת מהמטבח הירדני - המנסף! אורז מבושל בשלל תבלינים ריחניים ומעליו תבשיל בשר טחון עם שום, עגבנייה, רוזמרין וצנוברים קלויים
ליאור שרף מכין ארוחה בשרית משגעת מהמטבח הירדני - המנסף! אורז מבושל בשלל תבלינים ריחניים ומעליו תבשיל בשר טחון עם שום, עגבנייה, רוזמרין וצנוברים קלויים
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
52 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    807
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״ל
    פחמימות 28.6 גרם 114.5 גרם
    שומן 51.3 גרם 205.0 גרם
    נתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרם
    כולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״ג
    סידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״ג
    אשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    807
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״ל
    פחמימות 28.6 גרם 114.5 גרם
    שומן 51.3 גרם 205.0 גרם
    נתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרם
    כולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״ג
    סידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״ג
    אשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״ג
    סגור

המנה הלאומית של ירדן היא המנסף – منسف!

ראשיתה של המנה הגיעה מהשבטים הבדואים לפני כמאה שנה. המנה כללה בשר כבש מתובל בעשבים ארומטיים שבושלו ביוגורט, עם הזמן החלו להגיש את המנה עם אורז או בורגול. הכנת המנסף המסורתי של פעם ארכה שעות.

מנסף בושל בג’אמי (המילה הערבית ליוגורט מיובש), עורבב עם מים במגש רחב על מנת ליצור רוטב שמנת, נמזג לסיר גדול עם נתחי בשר טלה, הסיר הונח על אש גלויה והתבשל במשך שעות עד להתרככות הבשר.

המנסף הוגש על מגשים גדולים מרופדים בפיתות שייספגו את רוטב היוגורט. על הפיתות ערמו “הר” של אורז ומעליו הבשר ומעל הבשר פיזרו שקדים, צנוברים ואגוזים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
52 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

בשר


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב להסרת העמילן.
  2. בסיר מחממים ארבע כפות שמן (במקביל מכינים קנקן עם שתיים וחצי כוסות מים רותחים).
  3. מטגנים קלות את האורז השטוף תוך בחישה מתמדת, כ-3 דקות.
  4. מנמיכים ללהבה נמוכה, יוצקים את המים הרותחים לסיר (גובה המים בערך ס”מ מעל האורז).
  5. מערבבים בקערה את כל תבליני האורז, שופכים את התבלינים מהקערית לתוך הסיר, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר עם מכסה.
  6. מבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש פותחים את המכסה לאידוי הנוזלים הנותרים, לאחר חצי שעה מערבבים את האורז היטב.
  7. מכינים את הבשר: במחבת מביאים לרתיחה ארבע כפות שמן, מטגנים קלות פלפל חריף קצוץ דק ועגבנייה קצוצה כשתי דקות.
  8. מוסיפים את הבשר הטחון, כף שום כתוש ומערבבים.
  9. בקערה מערבבים את כל התבלינים, שופכים את תערובת התבלינים על הבשר ועלי הרוזמרין הקצוצים ומטגנים עד שהבשר עשוי היטב, מסירים מהאש ומניחים בצד.
  10. מרכיבים את המנה: בכלי הגשה (מגש רחב ושטוח) יוצרים מערום של אורז ומעליו שופכים את הבשר.
  11. מפזרים צנוברים או שקדים קלויים ובתיאבון!

    יוצרים מערום של אורז, מעליו בשר ומפזרים צנוברים. צילום: ליאור שרף
    יוצרים מערום של אורז, מעליו בשר ומפזרים צנוברים. צילום: ליאור שרף

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אזהרה! יש לקרוא את המתכון על בטן מלאה: מנסף מושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    שיר

    כל פעם יוצא יותר טוב מפעם קודמת. מתכון מעולה

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה שיר

    Avatar
    אירה גראואר

    מושלם! המתכון מדוייק וטעים מאוד! גם הבררן של הבית זלל את הכל. מאמצת את המתכון גם לשולחן החג! תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, אירה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות