זה רק אני והמזרח שלי: אטריות בקארי אדום עם קריספי טופו
מנה אסיאתית לא שגרתית וקלה להכנה של אטריות בקארי אדום עם קריספי טופו שעושה חם בלב ובנשמה! מביאים את המזרח הרחוק לשולחן המשפחתי
מנה אסיאתית לא שגרתית וקלה להכנה של אטריות בקארי אדום עם קריספי טופו שעושה חם בלב ובנשמה! מביאים את המזרח הרחוק לשולחן המשפחתי
- אליטה אופק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 911.1 קק״ל 1822.1 קק״לפחמימות 25.9 גרם 51.9 גרםשומן 88.8 גרם 177.7 גרםנתרן 174.2 מ״ג 348.3 מ״גחלבון 10.7 גרם 21.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 2.6 גרםשומן רווי 52.1 גרם 104.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 15.7 מ״גברזל 4.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 765.6 מ״ג 1531.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות911
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 911.1 קק״ל 1822.1 קק״לפחמימות 25.9 גרם 51.9 גרםשומן 88.8 גרם 177.7 גרםנתרן 174.2 מ״ג 348.3 מ״גחלבון 10.7 גרם 21.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 2.6 גרםשומן רווי 52.1 גרם 104.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 15.7 מ״גברזל 4.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 765.6 מ״ג 1531.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 911 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב קארי אדום
-
4 שיני שוםשלמות
-
4 פרוסות שורש ג’ינג’ר
-
500 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערב
-
1/2 כוס מים
-
2 כפות גדושות ממרח קארי אדוםמזרח מערב
-
2 כפות סוכר דקליםמזרח מערבקצוצים או 2.5 כפות סוכר חום
-
2 1/2 כפות רוטב סויהמזרח מערבדלת נטרן
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
קוביות טופו קריספי
-
300 גרם טופו משי נוקשהקוביות
-
4 כפות קמח טפיוקהאו קורנפלור
-
4 כפות שמן קנולהלטיגון
תוספות
-
500 גרם אטריות סובהמזרח מערב
-
1 חופן כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
1 חופן שומשום שחורמזרח מערבקלוי לקישוט
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב קארי אדום: בסיר רחב ועמוק עם 2 כפות שמן מטגנים דקה את שיני השום והג’ינג’ר.
- מוסיפים 2 כפות ממרח קארי אדום, מערבבים ופותחים אותו בשמן.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, מים, סוכר דקלים, סויה, ושמן שומשום.
- מביאים את הרוטב לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומכסים את הסיר.
- מכינים את הקריספי טופו: חותכים את הטופו לקוביות (בעדינות הטופו משי עדין ונוטה להתפרק), מצפים את קוביות הטופו בקמח טפיוקה ומטגנים אותם בשמן עמוק דקה שתיים מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- את האטריות מניחים בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים. משרים דקה שתיים, מסננים ומכינים את העמדה להרכבת המנה .
- תחילה מוזגים לצלחת מהרוטב קארי האדום, מניחים על את האטריות הטריות וקוביות הטופו קריספי, מוסיפים כוסברה, פלפל צ’ילי ומפזרים מעל מעט שומשום שחור קלוי .
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב קארי אדום: בסיר רחב ועמוק עם 2 כפות שמן מטגנים דקה את שיני השום והג’ינג’ר.
- מוסיפים 2 כפות ממרח קארי אדום, מערבבים ופותחים אותו בשמן.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, מים, סוכר דקלים, סויה, ושמן שומשום.
- מביאים את הרוטב לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומכסים את הסיר.
- מכינים את הקריספי טופו: חותכים את הטופו לקוביות (בעדינות הטופו משי עדין ונוטה להתפרק), מצפים את קוביות הטופו בקמח טפיוקה ומטגנים אותם בשמן עמוק דקה שתיים מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- את האטריות מניחים בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים. משרים דקה שתיים, מסננים ומכינים את העמדה להרכבת המנה .
- תחילה מוזגים לצלחת מהרוטב קארי האדום, מניחים על את האטריות הטריות וקוביות הטופו קריספי, מוסיפים כוסברה, פלפל צ’ילי ומפזרים מעל מעט שומשום שחור קלוי .
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
זו מנה חריפה ? אפשר להכין אותה עם חזה עוף או בפילה בקר ?
זו מנה עם חריפות מהקארי והפלפל האדום. אפשר להכין עם רצועות חזה עוף (לטגן כמה דקות יותר מהטופו, עד שהעוף מבושל במרכזו). בהצלחה!