איזה כיף שזה מה שיש על השיש: עוגת שיש

האורחים הפתיעו? הפעם אין תירוצים! עוגת שיש עסיסית ונימוחה שהיא גם קלה להכנה וממצרכים שבדרך כלל יש לכולנו דרך קבע במזווה. אז קדימה, לעבודה
האורחים הפתיעו? הפעם אין תירוצים! עוגת שיש עסיסית ונימוחה שהיא גם קלה להכנה וממצרכים שבדרך כלל יש לכולנו דרך קבע במזווה. אז קדימה, לעבודה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 329.0 קק״ל 2631.7 קק״ל
    פחמימות 47.4 גרם 379.2 גרם
    שומן 13.3 גרם 106.4 גרם
    נתרן 76.1 מ״ג 609.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 53.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 44.7 גרם
    כולסטרול 66.0 מ״ג 528.0 מ״ג
    סידן 65.0 מ״ג 519.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 117.3 מ״ג 938.2 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 329.0 קק״ל 2631.7 קק״ל
    פחמימות 47.4 גרם 379.2 גרם
    שומן 13.3 גרם 106.4 גרם
    נתרן 76.1 מ״ג 609.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 53.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 44.7 גרם
    כולסטרול 66.0 מ״ג 528.0 מ״ג
    סידן 65.0 מ״ג 519.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 117.3 מ״ג 938.2 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הביצים, הבלובנד והחלב או המיץ וטורפים היטב ע”י מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  3. יוצקים 2/3 מהבלילה לתוך התבנית, שומרים בקערה בערך כוס מהבלילה.
  4. מנפים לתוך שאריות הבלילה את הקקאו וטורפים היטב עד שהבלילה נצבעת בצבע חום.
  5. יוצקים את הבלילה החומה מעל הבלילה הלבנה ומייצרים שיש בעזרת מזלג או קיסם עץ.
  6. אופים את העוגה כ-35-40 דקות, או עד שהיא מזהיבה, מתייצבת, טיפה נסדקת בחלקה העליון, וקפיצית למגע.
  7. מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.

    עוגת שיש בלובנד. צילום: שניר גואטה
    עוגת שיש שלא תוכלו להפסיק ליישר. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איזה כיף שזה מה שיש על השיש: עוגת שיש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות