איטלקי וטבעוני: שניצל טבעוני בטעמי פיצה בציפוי פריך

גם לטבעונים מגיע! אורי שביט מכינה שניצל טבעוני מטופו-חומוס במרינדת "פיצה" עם רסק עגבניות, תערובת תיבול איטלקית וסירופ מייפל, מטוגן או אפוי בציפוי קלאסי פריך
גם לטבעונים מגיע! אורי שביט מכינה שניצל טבעוני מטופו-חומוס במרינדת "פיצה" עם רסק עגבניות, תערובת תיבול איטלקית וסירופ מייפל, מטוגן או אפוי בציפוי קלאסי פריך
  • אורי שביט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.8 קק״ל 2614.6 קק״ל
    פחמימות 19.2 גרם 115.1 גרם
    סוכר 1.9 גרם 11.4 גרם
    שומן 37.9 גרם 227.4 גרם
    נתרן 315.8 מ״ג 1894.6 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 30.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 17.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.8 מ״ג 100.9 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 200.3 מ״ג 1201.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.8 קק״ל 2614.6 קק״ל
    פחמימות 19.2 גרם 115.1 גרם
    סוכר 1.9 גרם 11.4 גרם
    שומן 37.9 גרם 227.4 גרם
    נתרן 315.8 מ״ג 1894.6 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 30.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 17.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.8 מ״ג 100.9 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 200.3 מ״ג 1201.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

שניצל טבעוני

מרינדה

ציפוי


אופן הכנה

  1. פורסים את הטופו-חומוס לפרוסות בעובי כ-1 ס”מ ומניחים בתבנית או קופסה שטוחה, רצוי עם מכסה.
  2. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ויוצקים על הטופו. מוודאים שכל הפרוסות עטופות במרינדה, סוגרים במכסה והופכים בעדינות כמה פעמים. משהים לפחות 10 דקות ועד לילה במקרר.
  3. מערבבים את פירורי הלחם והאורגנו בצלחת רחבה ומעט עמוקה.
  4. אם מטגנים: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק (שמגיע עד מחצית גובה השניצלים) מעל להבה בינונית-גבוהה.
  5. מניחים כל פרוסה בפירורי הלחם ומוודאים שתיעטף מכל הצדדים. מהדקים מעט ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.
  6. אם אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים מעט שמן זית לפירורי הלחם שבצלחת ומערבבים היטב לתערובת פירורית אחידה (לא חייבים אבל זה יעזור להם להיות זהובים יותר ויבשים פחות).
  7. מצפים את פרוסות הטופו בפירורים מכל הצדדים, מהדקים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות, הופכים בזהירות ואופים עוד כ-5 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים היטב.
  8. מכינים כמו קטשופ: מעבירים לסיר קטן את המרינדה שנשארה בקופסא ומביאים לרתיחה קלה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ומגישים לצד השניצלים (ואם רוצים גם סירות תפוחי אדמה בתנור או צ’יפס) כמטבל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איטלקי וטבעוני: שניצל טבעוני בטעמי פיצה בציפוי פריך

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אילנית

    היי במה ניתן להחליף את התערובת איטלקית ?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לערבב כמה סוגי עשבי תיבול מיובשים: בזיליקום, אורגנו, תימין, קצת פלפל שחור גרוס או פלפל צ’ילי אם אוהבים. בהצלחה (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות